Κίνηση-έκπληξη ακολουθεί τη σιωπή Χριστοδουλίδη – Προβαίνει σε ανακοινώσεις σήμερα

Μπορεί να μην αντέδρασε ο κ. Χριστοδουλίδης στη δήλωση – πρόσκληση του Αβέρωφ Νεοφύτου για να «αναμετρηθούν» εσωκομματικά για το ποιος θα πάρει το χρίσμα του υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές, αλλά επιφυλάσσει κίνηση – έκπληξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μετά και την τελευταία «θυελλώδη» συζήτηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το βράδυ της Παρασκευής, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ετοιμάζεται να δώσει παραίτηση και να ξεκαθαρίσει ότι οδεύει προς υποβολή ανεξάρτητης υποψηφιότητας. Τη θέση του ΥΠΕΞ, όπως όλα δείχνουν, θα αναλάβει ο κ. Κασουλίδης, απλά και μόνο για να διευκολύνει τον κ. Αναστασιάδη και την παράταξή του.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου, παραδέχθηκε χθες μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ότι η πρόταση του Αβέρωφ Νεοφύτου προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη όπως γίνουν εκλογές στη βάση του ΔΗΣΥ αποσκοπεί στη συνοχή και την ενότητα του κόμματος.

Eίπε ακόμη ότι ο κύριος Χριστοδουλίδης θα πρέπει κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για τις προεδρικές εκλογές του 2023 σε σχέση και με τη θέση που κατέχει ως Υπουργός Eξωτερικών.

Η διαδικασία της υποβολής υποψηφιοτήτων στον ΔΗΣΥ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι.

Σημειώνεται ότι ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρει πως ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα προβεί σε δήλωση στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στο Υπουργείο Εξωτερικών, σήμερα στις 11:30.

Νίκη Κουλέρμου

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.