Κίνηση εντυπωσιασμού από τον Νίκο Αναστασιάδη – Εκκωφαντική σιωπή Χριστοδουλίδη-Αβέρωφ

Μετά το σάλο που προκάλεσε η επιστολή Μαυρογιάννη προς την Αρχή κατά της Διαφθοράς «ευαισθητοποιήθηκε» και ο ΠτΔ

Η επιστολή του ανεξάρτητου υποψηφίου Ανδρέα Μαυρογιάννη προς την Αρχή κατά της Διαφθοράς και η συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής την περασμένη Δευτέρα, αναφορικά με τη διερεύνηση των ισχυρισμών που περιέχονται στο βιβλίο του Μ. Δρουσιώτη «Κράτος Μαφία», ανάγκασε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να αντιδράσει και να ζητήσει και ο ίδιος διερεύνηση. Κι αυτά τη στιγμή που έλεγε ότι ο κ. Μαυρογιάννης καθυστέρησε πολύ να απευθύνει την επιστολή του.

Σχολιάζοντας την επιστολή Αναστασιάδη προς την Αρχή, ο κ. Μαυρογιάννης δήλωσε στη χθεσινή Μεσημβρινή Έκδοση του «Άστρα» ότι το γεγονός ότι μια βδομάδα μετά την επιστολή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας νιώθει την ανάγκη να στείλει κι αυτός προς στην Αρχή κατά της Διαφθοράς μια παρόμοιου περιεχομένου επιστολή με παρόμοια αιτήματα είναι ένα βήμα προς την ορθή κατεύθυνση.

Πολύ αργά…

Το ΑΚΕΛ, σχολιάζοντας τη δήλωση Αναστασιάδη, τόνισε ότι «ο Πρόεδρος πολύ αργά θυμήθηκε τη διαφάνεια. Μέχρι σήμερα ο κ. Αναστασιάδης δεν είχε διαψεύσει τα όσα καταγγέλλει σε βάρος του ο τέως σύμβουλός του στα τρία του βιβλία. Τώρα, κάτω από την πίεση της πρωτοβουλίας του Ανδρέα Μαυρογιάννη, που ζήτησε από την Αρχή Κατά της Διαφθοράς να διερευνήσει όλες τις μαρτυρίες και καταγγελίες του Μακάριου Δρουσιώτη, ο κ. Αναστασιάδης ζητά κι αυτός διερεύνηση. Ο άνθρωπος που δέκα χρόνια τώρα έγινε συνώνυμο με τη σύγκρουση συμφέροντος και τη γιγάντωση της διαφθοράς στην Κύπρο, αποφάσισε ότι θέλει έρευνες…»

Το ΑΚΕΛ σημειώνει ακόμη την εκκωφαντική, όπως τη χαρακτηρίζει, σιωπή των δύο συναγερμικών υποψηφίων, Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκου Χριστοδουλίδη, για το ζήτημα και σημειώνει ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με την πρωτοβουλία του έδειξε το δρόμο ενός διαφορετικού ήθους και ύφους διακυβέρνησης. Με διαφάνεια και λογοδοσία στην πράξη.

Η αποστολή της επιστολής Αναστασιάδη γνωστοποιήθηκε χθες με γραπτή ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Μάριου Πελεκάνου, ενώ ο ΠτΔ δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν ο οποιοσδήποτε να προβάλλει ισχυρισμούς που εμφανίζουν τον Πρόεδρο ως εμπλεκόμενο σε πράξεις διαφθοράς ή ακόμα και ποινικά κολάσιμες και να μην εξετάζεται το θέμα από τις καθ’ ύλην αρμόδιες Αρχές.

Σημειώνεται ότι ο ΠτΔ ζητά από την Αρχή να διερευνήσει αυτεπάγγελτα το όλο θέμα, τη στιγμή που με ευθύνη της δικής του κυβέρνησης οι κανονισμοί λειτουργίας της Αρχής στην ουσία δεν έχουν ακόμα εγκριθεί και η Αρχή δεν μπορεί να προσλάβει προσωπικό για να διερευνήσει οποιαδήποτε υπόθεση.

Κίνηση εντυπωσιασμού από τον Νίκο Αναστασιάδη

Επικοινωνιακά επιχείρησε να εκμεταλλευθεί το θέμα της διερεύνησης των αναφορών για τη διαφθορά ο ΠτΔ, ως ενέργεια αντίδρασης προς την αποστολή επιστολής από τον Ανδρέα Μαυρογιάννη προς την Αρχή κατά της Διαφθοράς, με την οποία ζητούσε να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί που περιέχονται στο βιβλίο «Κράτος Μαφίας».

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο ΠτΔ ζητά διερεύνηση από μια Αρχή της οποίας οι Κανονισμοί δεν έχουν ακόμα εγκριθεί, με ευθύνη της κυβέρνησής του και η οποία Αρχή, συνεπεία τούτου, δεν διαθέτει καν προσωπικό.

Μιχάλης Μιχαήλ

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.