Κινητές Κάλπες: Δεν του επέτρεψαν να ψηφίσει γιατί έμενε 50 μέτρα μακριά από την οικία του

Βουλευτικές Εκλογές 2021 Κύπρος Ειδικά Κινητά Εκλογικά Κέντρα για ασθενείς με Κορωνοϊό, στις Βουλευτικές Εκλογές 2021. // 2021 Parliamentary Elections Cyprus Special Mobile Polling Stations for coronavirus patients, in the 2021 Parliamentary Elections.

Μπέρδεμα δημιουργήθηκε στην περιοχή της Κακοπετριάς όταν νοσούντας  δεν κατέστη δυνατό να  ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα γιατί διαμένει 50 μέτρα-με σκοπό να απομονωθεί για να προστατεύσει την οικογένεια του-, από την οικία που είχε δηλωθεί στην ειδική πλατφόρμα

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ  ο πρόεδρος του Κ.Σ. Κακοπετριάς Ιωάννης Ιακωβίδης και κληθείς να σχολιάσει το θέμα, ανέφερε πως ο συγκεκριμένος παροπονούμενος που εδώ και 14 ημέρες ασθενεί, αν και έκανε αίτηση να ψηφίσει στην οικία του , αναγκάστηκε να μετακινηθεί μόλις 50 μέτρα σε άλλη κατοικία για να μην θέσει σε κίνδυνο τους οικείους του. Δυστυχώς παρατήρησε δεν κατέστη δυνατό να ψηφίσει στην κινητή κάλπη για τους νοσούντες αφού είχε δηλωθεί η διεύθυνση της κατοικίας που διαμένει με την οικογένεια του και του απαγορεύτηκε να ψηφίσει από άλλη διεύθυνση κατοικίας από αυτή που είχε δηλωθεί.

Ο κ. Ιακωβίδης κάλεσε τους υπεύθυνους να εξυπηρετούν τους νοσούντες ώστε να ασκούν τα εκλογικά τους δικαιώματα.

Ο παραπονούμενος  ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως δεν εξυπηρετήθηκε με αποτέλεσμα να του έχει στερηθεί το δικαίωμα της ψήφου.

Ωστόσο συνέχισε, η κινητή κάλπη πήγε στην κατοικία του και δεν του έγινε η εξυπηρέτηση να ψηφίσει 50 μέτρα πιο κάτω. Πρόσθεσε επίσης πως σε περίπτωση που έσπαζε την καραντίνα του θα του επιβάλλονταν εξώδικο πρόστιμο 3000 ευρώ και δικαιολογημένα.  Προτίθεται επίσης είπε να προχωρήσει σε δικαστικά μέτρα, όπως είπε, γιατί του αφαίρεσαν το δικαίωμα  να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Ερωτηθείς σχετικά ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου  ανέφερε πως το θέμα αφορά τον Έφορο Εκλογής και το Υπουργείο Εσωτερικών  αφού ο ρόλος της Αστυνομίας όπως εξήγησε είναι καθαρά συνοδευτικός .

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.