Κινητή μονάδα εμβολιασμού στον Πεδουλά για εμβολιασμό

Σε εμβολιασμούς κατά της COVID-19 των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Μαραθάσας, προβαίνει το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για συνεχή στήριξη και διευκόλυνση των πολιτών.

Σε ανακοίνωσή του, το αρμόδιο Υπουργείο αναφέρει πως εντατικοποιούνται οι δραστηριότητες, για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, που διαμένει στις ορεινές κοινότητες και ως εκ τούτου, κατόπιν συνεννόησης του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, με τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, Κώστα Χαμπιαούρη, το Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου του 2021, από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, κινητή μονάδα εμβολιασμού θα βρίσκεται στο πρώην Γυμνάσιο της κοινότητας Πεδουλά, για τον εμβολιασμό των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Όπως σημειώνει λειτουργοί του Υπουργείου Υγείας θα βρίσκονται στην κοινότητα, για να ενημερώσουν τους πολίτες για τα οφέλη του εμβολιασμού, αλλά και για να απαντήσουν σε απορίες και ανησυχίες των πολιτών σε σχέση με τον εμβολιασμό.

Δικαιούχοι για εμβολιασμό από την κινητή μονάδα, θα είναι μόνο άτομα, ηλικίας 12 ετών και άνω, που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα κατά της νόσου COVID-19 (χορήγηση 1ης δόσης) και άτομα, ηλικίας 12 ετών και άνω, που έχουν λάβει την 1η δόση εμβολίου Pfizer/BioNTech και Moderna και έχει παρέλθει η περίοδος που απαιτείται για τη 2η δόση (Pfizer 3 εβδομάδες και Moderna 4 εβδομάδες).

Σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό με ενισχυτική/3η δόση, θα εξυπηρετηθούν άτομα, ηλικίας 18 ετών και άνω, νοουμένου ότι έχει παρέλθει χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από τον εμβολιασμό τους με τη 2η δόση.

Για τα άτομα που έχουν λάβει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson, θα μπορούν να λάβουν ενισχυτική δόση με εμβόλιο τεχνολογίας mRNA (Pfizer/Biontech και Moderna).

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα άτομα θα πρέπει απαραίτητα να παρουσιάζουν αποδεικτικό ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο, Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού, κτλ), καθώς και την κάρτα εμβολιασμού, εάν πρόκειται για άτομα που θα λάβουν τη 2η ή την 3η δόση.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.