Κινητοποίηση ΠΟΓΟ ενάντια στη φασιστική και σεξιστική συμπεριφορά του ΕΛΑΜίτη βουλευτή Α.Θεμιστοκλέους

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


«Το Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ καλεί σε κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16-9-2021 και ώρα 4.00 μ.μ. έξω από το Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι «οι φασιστικές συμπεριφορές δεν μπορεί ούτε να παραβλέπονται ούτε να αγνοούνται. Αντιδρούμε στη φασιστική και σεξιστική επίθεση του  ΕΛΑΜίτη βουλευτή, Αντρέα Θεμιστοκλέους σε βάρος της κοινοβουλευτικής συνεργάτιδας των Οικολόγων.Ο συγκεκριμένος βουλευτής, γνωστός για ανάλογες χυδαίες και προσβλητικές συμπεριφορές από τότε που ήταν βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού, επιδίδεται ξανά σε τραμπουκισμούς αυτή τη φορά από τα έδρανα του φασιστικού ΕΛΑΜ».

«Η έμφυλη φασιστική συμπεριφορά δεν πρέπει να υποτιμηθεί, ούτε να επιδειχθεί σε αυτήν, ανοχή. Η πάλη ενάντια στον φασισμό προϋποθέτει σύγκρουση με όλες τις αντιλήψεις και πρακτικές που συντηρούν την έμφυλη καταπίεση και επιτρέπουν στον ρατσισμό να ριζώνει», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΓΟ.

«Καλούμε την Πρόεδρο της Βουλής να παρέμβει για να προστατευθούν οι δημοκρατικές διαδικασίες λειτουργίας της Βουλής και να σταλεί το μήνυμα ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση ούτε στη Βουλή ούτε πουθενά. Σε αυτή μας την διεκδίκηση καλούμε σε συμπαράταξη όλες τις γυναίκες της Κύπρου, τις γυναικείες οργανώσεις και όσους δεν μπορούν να ανεχθούν τέτοιου είδους συμπεριφορές», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΓΟ.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.