Κινούνται νομικά οι οικογένειες των νεογνών στο Μακάρειο

Ομαδική προσφυγή ετοιμάζουν έξι οικογένειες νεογνών που νοσηλεύονται στο Μακάρειο νοσοκομείο προκειμένου να διεκδικήσουν τα δικαιώματα των νεγνών τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελευθερος, οι έξι οικογένειες υποστηρίζουν ότι και το προσωπικό της ΜΕΝΝ είχε αφεθεί από τις αρμόδιες Αρχές απροστάτευτο από τον κορωνοϊό.

Οι διαβεβαιώσεις της Διεύθυνσης του νοσηλευτηρίου και του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ότι τα νεογνά είναι ασφαλή και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τους δεν καθησυχάζουν τους γονείς, οι οποίοι πλέον παρουσιάζονται και ενοχλημένοι από το γεγονός ότι αίτημα τους για διερεύνηση της κατάστασης, δεν έτυχε καμίας ανταπόκρισης από τις αρμόδιες Αρχές.

«Οι αξιωματούχοι, οι αρμόδιες Αρχές και διοικήσεις στην Κύπρο σιωπούν εκκωφαντικά έως τώρα σε έγγραφο αίτημα διευρεύνησης ευθυνών κ.λπ. που εστάλη στις 6.4.2020 από 6 μητέρες με νεογνά στο Μακάρειο νοσοκομείο», ανέφερε σε ανάρτηση της στο διαδίκτυο μια από τις έξι μητέρες προσθέτοντας: «Άφησαν τη ΜΕΝΝ, τα νεογνά και το προσωπικό απροστάτευτους. Τα θετικά κρούσματα αυξάνονται. Το νοσοκομείο πλήττεται εκ των έσω».

[yarpp]

Την ανησυχία των γονιών μετέφερε χθες και ο δικηγόρος τους Ανδρέας Χρίστου ο οποίος παρενέβη κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομής στον ΑΝΤ1, υποστηρίζοντας ότι η διεύθυνση του Μακάρειου Νοσοκομείου δεν λέει την αλήθεια για το αίτημα του νοσηλευτή (πρώτο κρούσμα κορωνοϊού μεταξύ των επαγγελματιών υγείας της ΜΕΝΝ) να υποβληθεί σε εξέταση κορωνοϊού πριν από αρκετές ημέρες.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy