Κίπρις: Παιδί Κυπρίων ο Τζορτζ Μπεστ

Ο παγκοσμίως γνωστός ποδοσφαιριστής Τζορτζ Μπεστ φέρεται να ήταν κυπριακής καταγωγής, γράφει η Κίπρις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται μια ασφαλής πηγή, ο Μπεστ ήταν Κύπριος, από Τ/κ πατέρα από την Λεύκα και Ε/κ μητέρα από την Λεμεσό. Δόθηκε για υιοθεσία σε μια οικογένεια Ιρλανδών. “Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά όλοι στην Λεύκα”, φέρεται να δήλωσε η ίδια πηγή προσθέτοντας ότι το αστέρι της εθνικής Ιρλανδίας και της Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ είχε έρθει τις δεκαετίες του 60 και του 70 στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Λεύκα για να συναντήσει τον βιολογικό του πατέρα.

Η ίδια πηγή ανέφερε στην Κίπρις ότι ο Μπεστ ήταν “το αποτέλεσμα ενός παράνομου έρωτα”. Στην Λεύκα, προστίθεται, τότε ζούσαν μαζί με τους Τούρκους λίγοι Αρμένιοι και Ε/κ. Ο Τζορτζ Μπεστ φέρεται να γεννήθηκε στο Λονδίνο. Οι γονείς της Ε/κ έστειλαν την κόρη τους στο Λονδίνο για να γεννήσει το παιδί του καρπού από μια εκτός γάμου σχέση και δόθηκε μετά σε υιοθεσία σε μια οικογένεια Ιρλανδών. Ο Τ/κ πατέρας του, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ήταν γνωστός κύριος στη Λεύκα.

Σημειώνεται ότι ο Μπεστ γεννήθηκε στις 22 Μαΐου 1946 στο Μπέλφαστ και πέθανε στο Λονδίνο στις 25 Νοεμβρίου 2005. Αφού γίνεται μια αναδρομή στην ποδοσφαιρική του καριέρα αναφέρεται ότι ο Μπεστ ερχόταν συχνά στην Κύπρο για διακοπές και σε μια από αυτές τις επισκέψεις, το 2001 στην Λεμεσό είχε νοσηλευθεί αφού ήταν γνωστός ο εθισμός του στο αλκοόλ.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.