Κυρίτσης: Το δημόσιο σχολείο δε θέλει υπόσκαψη και περικοπές αλλά στήριξη

Τη συμπαράσταση και τη στήριξη στους αγώνες των εκπαιδευτικών εξέφρασαν σήμερα οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ κατά τη συνάντηση που είχαν με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης ανέφερε ότι οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

Ο κ Κυρίτσης τόνισε ότι το δημόσιο σχολείο δε θέλει υπόσκαψη και περικοπές αλλά στήριξη.

Παράλληλα, ο ΓΓ της ΠΕΟ επισήμανε ότι ο δρόμος που πήρε η κυβέρνηση με το να επιβάλει μονομερείς αποφάσεις χωρίς να προηγηθεί διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς είναι λανθασμένος και οδηγεί σε αδιέξοδο.


Σε λίγο συνέρχονται εκ νέου τα κεντρικά διοικητικά συμβούλια των εκπαιδευτικών οργανώσεων για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους και την κοινή στάση που θα τηρήσουν.

Οργανωμένοι γονείς- πρόεδρος

Τους οργανωμένους γονείς όλων των βαθμίδων είδε το πρωί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Κυριάκος Νικήφόρου εξέφρασε την ελπίδα όπως υπάρξει διάλογος ο οποίος θα αφορά τόσο την οικονομική όσο και την εκπαιδευτική πτυχή. Παράλληλα είπε ότι οι γονείς είναι ικανοποιημένοι με τα όσα άκουσαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ ισχυρίστηκε ότι για πρώτη φορά γίνεται σαφές ότι θα προχωρήσει ο εξορθολογισμός στην Παιδεία.


Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Μορφάκης Σολομωνίδης, κάλεσε τις εκπαιδευτικές οργανώσεις να αποδεχθούν την νέα κυβερνητική πρόταση και να εισέλθουν σε ένα διάλογο.

Υπενθυμίζεται ότι οι οργανώσεις προετοιμάζονται και για τη μεγάλη κινητοποίηση διαμαρτυρίας που θα γίνει στις 28 Αυγούστου έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Διαβάστε επίσης: Τα πρώτα μέτρα από τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.