«Μόνο εμείς οι παράγοντες μπορούμε να αλλάξουμε το ποδόσφαιρο», τόνισε αρκετές φορές ο πρόεδρος του Απόλλωνα, Νίκος Κίρζης, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το πρωί της Τετάρτης (19/02) για τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου.

«Για το δημοσίευμα ενημερώθηκα πρώτη φορά τη Δευτέρα. Τα δημοσιεύματα από την Ισπανία που εμπλέκουν την ομάδα μας σε ένα αγώνα, αποτελεί προσβολή για το σύλλογό μας. Δεν δεχόμαστε καμιά αναφορά. Ο Απόλλων ουδεμία σχέση έχει με τέτοια γεγονότα. Νιώσαμε την ανάγκη να δούμε τον κόσμο και κυρίως τους φίλους του Απόλλωνα στα μάτια και να τους ξεκαθαρίσω κατηγορηματικά ότι ο Απόλλωνας δεν έχει την παραμικρή σχέση με αυτές τις υποθέσεις. Είναι 10 μήνες που έχουν την πληροφόρηση. Η δουλειά της ΚΟΠ δεν είναι να κάνει την αστυνομία. Αν υπήρχε ενημέρωση από την UEFA τότε πάει στην αστυνομία. Με λυπεί αλλά εν μέρει νιώθουμε δικαιωμένοι. Είναι πράγματα που ακούσαμε, βλέπαμε, νιωθαμε πως μπορούσαν να γίνουν. Αν αποδειχθεί κιόλας, είναι πολύ πιο σοβαρά τα πράγματα», είπε αρχικά ο ισχυρός άνδρας των γαλάζιων της Λεμεσού. 


Στη συνέχεια αναφέρθηκε για τους «κλεμμένους τίτλους»:

«Γνωρίζω τι θα με ρωτήσετε για την αναφορά μου που έκανα παλιότερα σε κλεμμένους τίτλους. Θα είναι σαν να προσπαθούμε να υποτιμήσουμε τη νοημοσύνη του κόσμου για όλα αυτά. Άλλες ομάδες αγωνίζονταν σε κρίσιμους αγώνες στο πρωτάθλημα με αναπληρωματικούς. Δεν θα πω κάτι. Αυτά απομάκρυναν το κόσμο από το γήπεδο. Αντιλαμβάνομαι πώς νιώθουν οι φίλοι μας με αυτά που ακούνε. Εμείς δηλώνουμε την ετοιμότητά μας για να συνεργαστούμε με την Αστυνομία και την Πολιτεία για να καθαρίσει ο στάβλος του Αυγεία. Είδαμε διαιτησίες που δεν καταλογίστηκε ευθύνη σε κανένα. Το φίλαθλο κοινό έχει και κρίση και αντίληψη. Απαιτούμε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση από την Αστυνομία σε συνεργασία με τις Ισπανικές αρχές».

«Είμαστε δίπλα στους αρμόδιους φορείς για κάθαρση»… Ο πρόεδρος του Απόλλωνα καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς για κάθαρση:

«Χαιρετίζουμε τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη αλλά και τον Υπουργό Δικαιοσύνης για την κίνησή τους για άμεση εξυγίανση του κυπριακού ποδοσφαίρου. Είμαστε δίπλα τους. Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς για κάθαρση. Παραδεχόμαστε ίσως να μας προκάλεσε ένα μικρό χαμόγελο για το πως μια ομάδα που έπαιρνε το πρωτάθλημα, η άλλη το κύπελλο και εμείς Ευρώπη. Ο δημοσιογράφος ίσως δεν γνώριζε ότι ήμασταν πρώτοι και χάσαμε δύο τίτλους».

Για το ρόλο της ΚΟΠ και το κατά πόσον έχει ευθύνες…

«Όπως είπα ήρθε ένα μικρό χαμόγελο στο άκουσμα αυτής της είδησης. Είναι λυπηρό. Αναφερθήκαμε ξανά σε αυτά και τα είδε όλη η Κύπρος. Δεν θεωρώ ότι ευθύνη βαραίνει την Ομοσπονδία. Πάντοτε λέω οι ευθύνες ξεκινούν από τΟ κεφάλι. Η ηγεσία της Ομοσπονδίας προσπαθεί να βελτιώσει αυτή την κατάσταση. Όπως με τους διαιτητές, παρατηρητές και VAR. Το πρόβλημα δεν είναι η Ομοσπονδία. Εμείς τους βάζουμε εκεί. Το πρόβλημα είμαστε εμείς οι παράγοντες. Το πρόβλημα είμαστε εμείς τα Σωματεία. Αν ο καθένας έκανε τη δουλειά του δεν θα μπλεκόταν και η Αστυνομία. Για το δημοσίευμα πρώτη φορά το άκουσα τη Δευτέρα».

Θα προβεί σε καταγγελίες ο Απόλλωνας;

«Για να καταγγείλεις κάτι πρέπει να έχει στοιχεία. Πρέπει να έχεις και αποδείξεις. Εμείς δεν έχουμε αποδείξεις. Αλίμονο να λέγαμε το έστησε ο Κίρζης. Εμείς που χάσαμε πρωτάθλημα και κύπελλο σε μια βδομάδα. Αν υπήρχαν ποδοσφαιριστές που ήταν εμπλεκόμενοι θέλουμε να το ξέρουμε. Αν υπήρχε ποδοσφαιριστής από την ομάδα μας, σημαίνει απέτυχα και εγώ. Δεν υπήρχε κάτι νομίζω. Δεν ξέρω γιατί μπλέξανε τον Απόλλωνα και θέλω να μάθω. Είμαστε περίεργοι γιατί ακούστηκε το όνομά μας για τον τελικό του κυπέλλου. Αν υπάρχουν ένοχοι να το μάθουμε. Εμείς είμαστε αθώοι. Σε οτιδήποτε μας ζητηθεί είμαστε στη διάθεση της Αστυνομίας, αλλά δεν έχουμε κάποια στοιχεία. Είναι δύσκολο να κάνουμε έρευνες εμείς. Δεν μπορούμε να κάνουμε στοιχηματική έρευνα ως Απόλλωνας».

Ερωτηθείς αν αξίζει να επενδύει κάποιος σε αυτό το ποδόσφαιρο, απάντησε: «Είμαι ο πρώτος που εδώ και χρόνια είπα ότι το προϊόν βρωμάει. Οι μόνοι που μπορούν να το αλλάξουν είναι οι παράγοντες. Κανείς άλλος. Αν αξίζει να ασχολούμαστε; Από τη στιγμή που είμαι εδώ οκτώ χρόνια, να σου πω ότι δεν αξίζει; Προσωπικά το κάνω για τον εαυτό μου. Είναι σωστό ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει αποτελέσματα από τις Αρχές, αλλά θέλω να πιστώσω τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης. Αν στέκουν αυτές οι σοβαρές καταγγελίες, θα υπάρξει δικαίωση. Αν αποδειχθεί πως ο Απόλλωνας έπρεπε να είναι πρώτος το 2018, τότε 100% θα αποδεχθώ το πρωτάθλημα»

Για τις δηλώσεις του Προέδρου της Ομόνοιας, κ. Σταύρου Παπασταύρου, για τιμοκαταλόγους ο κ. Κίρζης δήλωσε:  “Δεν είχα καμία προσέγγιση, ούτε και τιμοκατάλογο. Και ο λόγος που δεν με προσέγγισαν είναι ότι ξέρουν ποιος είμαι εδώ και οκτώ χρόνια. Εάν οποιαδήποτε πρόταση έρθει στο τραπέζι και μπορεί να βοηθήσει θα είμαστε υπέρ”.

Σε ερώτηση-τοποθέτηση συναδέλφου για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ΚΟΠ και το ότι ο πρόεδρος του Απόλλωνα δε θέλει να προβεί σε σύγκρουση με τον πρόεδρο της ΚΟΠ, ο κ. Κίρζης εξεράγη και απάντησε: «Πώς κάνει κουμάντο στα τηλεοπτικά δικαιώματα της ΚΟΠ; Τι σημαίνει αυτό; Γιατί αν βγω να πω κάτι κατά της ΚΟΠ θα μου κόψουν τα τηλεοπτικά; Μη λέμε ότι θέλουμε. Αυτά είναι εκεί χαρτιά υπογεγραμμένα. Ο Απόλλωνας δεν έχει να φοβηθεί κανέναν και τίποτα. Ότι κερδίσαμε, το κάναμε μέσα στο γήπεδο. Ότι κάναμε, το κάναμε μόνοι μας και δε φοβάμαι κανέναν»