ΚΙΣΑ: Το κράτος παρανόμησε και στέρησε το δικαίωμα στο άσυλο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απευθύνει χαιρετισμό στη συνέντευξη Τύπου, για τα έργα και τις πολιτικές που υλοποιούνται για την ανάπτυξη των ορεινών κοινοτήτων, με τη συμμετοχή του Υπουργού Εσωτερικών κ. Νίκου Νουρή και του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Κώστα Χαμπιαούρη, Λευκωσία 2 Απριλίου 2021.

Προφάσεις εν αμαρτίες χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της ΚΙΣΑ Δώρος Πολυκάρπου τα όσα δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΜιλώντας στην εκπομπή του Άστρα «Επικαιρότητα αλλιώς», ο κ. Πολυκάρπου είπε ότι η κυβέρνηση παραβίασε το σημαντικό σημείο του νόμου που απαγορεύει τις επαναπροωθήσεις μεταναστών και προσφύγων. Το κράτος, τόνισε, παρανόμησε και τους στέρησε το δικαίωμα στο άσυλο και θα πρέπει να επανορθώσει.

Σε ότι αφορά τον ισχυρισμό του Υπουργού ότι η ΚΙΣΑ είναι παράνομη οργάνωση, ο κ. Πολυκάρπου είπε ότι ο κ. Νουρής εκδικείται την οργάνωση γιατί ασκεί έντονη κριτική για τα κακώς έχοντα και προσπαθούν να την φιμώσουν.

Όπως εξήγησε, το ΥΠΕΣ πέρασε μια νομοθεσία που προνοούσε μέσα σε δύο μήνες να υποβάλουν πιστοποιητικά οι ΜΚΟ οργανώσεις εν μέσω πανδημίας. Η Οργάνωση τα κατάθεσε όλα με καθυστέρηση και συνεπεία τούτου ο κ. Νουρής βρήκε την ευκαιρία να διαγράψει την ΚΙΣΑ από το μητρώο. Ωστόσο, πρόσθεσε, αυτό δεν σημαίνει ότι η Οργάνωση είναι παράνομη και συνεπεία τούτου συνεχίζει να δρα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.