Κίτρινη Προειδοποίηση για αύριο Τετάρτη 12/01

 

H προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ στις 06:00 αύριο το πρωί, και θα εκπνεύσει στις 22:00 το βράδυ.

 

Στο διάστημα αυτό, αναμένονται παρατεταμένες βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Στο διάστημα αυτό, η συνολική βροχόπτωση πιθανόν τοπικά να ξεπεράσει τα 55 χιλιοστά το 24ωρο.

Η συγκεκριμένη απόφαση σχετίζεται άμεσα με την αναμενόμενη έλευση στην Κύπρο, του καιρικού φαινομένου «Διομήδης», το οποίο πλήττει τις τελευταίες ώρες την Ελλάδα.

 

 

 

Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, κυρίως κατά τις πρωινές ώρες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να σημειωθεί χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Τοπικά στα προσήνεμα παράλια, κυρίως στα δυτικά, οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και τοπικά στα προσήνεμα παράλια κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα, στις περισσότερες περιοχές, και μεμονωμένες καταιγίδες ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι. Τοπικά τα φαινόμενα πιθανό να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι ως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα παράλια, μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ ενώ σταδιακά το απόγευμα θα καταστούν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και τοπικά στα προσήνεμα παράλια κυματώδης, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα παράλια, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ ενώ αρχικά τοπικά στα δυτικά παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ταραγμένη.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και παροδική χιονόπτωση, τοπικά στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακά πτώση μέχρι την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο μικρή άνοδο για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy