Κίτρινη Προειδοποίηση για εξαιρετικά σφοδρούς ανέμους απόψε λόγω «Φίλιππου»

Κίτρινη Προειδοποίηση για εξαιρετικά σφοδρούς άνεμους εξέδωσε το απόγευμα η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την Προειδοποίηση που είναι σε ισχύ από τις 23:00 απόψε εως και τις 08:00 σφοδροί και τοπικά θυελλώδεις άνεμοι από 7 εως και 8 μποφόρ θα επηρεάσουν το νησί κυρίως σρτ βόρεια, δυτικά και νοτιοδυτικά.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Το καιρικό σύστημα με την ονομασία “Φίλιππος” αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή από σήμερα το βράδυ, ενώ η ψυχρή αέρια μάζα που το συνοδεύει, παραμένει στην περιοχή για τις επόμενες ημέρες.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Στα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση, ενώ αργότερα, παροδικά, τοπικά και στα ημιορεινά, αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ ενώ παροδικά, στα προσήνεμα παράλια, μέχρι σφοδροί, 7 μποφόρ και αργότερα μέχρι θυελλώδεις, 8 μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά παράλια θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης, ενώ στα υπόλοιπα παράλια κυματώδης και σταδιακά μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς υπό το μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Σε ορεινές και σε υπήνεμες ημιορεινές περιοχές θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση, ενώ παροδικά, τοπικά και στα ημιορεινά, αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Σταδιακά μέχρι το απόγευμα τα φαινόμενα εξασθενούν. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βορειοδυτικές διευθύνσεις, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά κυματώδης, ενώ αρχικά, παροδικά στα δυτικά και τα βόρεια, μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στον ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα επικρατεί παγετός.

Αύριο βράδυ, παροδικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή και χιονόπτωση στα ορεινά, ενώ τοπικά και στα ημιορεινά, πιθανόν να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι, 4 μποφόρ, και τοπικά στα προσήνεμα παράλια, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα στα νότια και τα ανατολικά θα είναι ταραγμένη, ενώ στα δυτικά και τα βόρεια, ταραγμένη μέχρι κυματώδης.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών. Στα ορεινά, παροδικά, αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση.

Την Κυριακή ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Τη Δευτέρα, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και παροδική χιονόπτωση στα ορεινά, κυρίως από το μεσημέρι και μετά.
Το Σάββατο και την Κυριακή, η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται μικρή άνοδος, για να παραμείνει αρκετά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 24 εκατοστά.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy