«Κιβωτός του Κόσμου»: Άφαντος ο πατέρας Αντώνιος – 11 άτομα στο μικροσκόπιο των ελληνικών αρχών

Άφαντος παραμένει ο πατέρας Αντώνιος την ώρα που η Οικονομική Αστυνομία στην Ελλάδα, ερευνά αν ο ίδιος και 10 πρώην στελέχη της «Κιβωτού του Κόσμου», μεταξύ των οποίων και η πρεσβυτέρα, έχουν τελέσει τα κακουργήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης, της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Το πρωί της Παρασκευής αστυνομικοί επέδωσαν στο σπίτι που δηλώνει ως κατοικία, στη Ραφήνα, το φάκελο με την εισαγγελική εντολή που του απαγορεύει να προσεγγίζει τις δομές της ΜΚΟ, χωρίς ωστόσο να τον παραλάβει.

Στελέχη της απερχόμενης διοίκησης διαρρέουν, ωστόσο, πως το πρωί της Πέμπτης ο πατέρας Αντώνιος αποχώρησε από την Κιβωτό προς άγνωστη κατεύθυνση, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για φιλοξενία σε σπίτι στενού του συνεργάτη. Ιδιαίτερα ενοχλημένη με την παρουσία δημοσιογράφων η πρεσβυτέρα, που εμφανίστηκε την Παρασκευή έξω από τα γραφεία της Κιβωτού, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, ο πατέρας Αντώνιος φέρεται να είπε σε δικούς του ανθρώπους: «Δεν περίμενα μετά από τόση προσπάθεια να ακούγεται το όνομά μου για τέτοια πράγματα. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία είναι περασμένα στην Κιβωτό. Δεν έχω τίποτα δικό μου. Όλα είναι των παιδιών. Δεν κρύβομαι από κανέναν. Αν με ζητήσουν οι Αρχές θα εμφανιστώ αμέσως. Με κατηγορούν άδικα άνθρωποι που δεν πέρασαν καν από την Κιβωτό. Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες».

«Δεν έκρυψα ποτέ χρήματα σε μυστικές γωνιές. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα για τις εξελίξεις. Οι νομικοί μας είχαν ενημερώσει τι θα συμβεί. Ανεβαίνουμε τον δικό μας Γολγοθά και θα αποδείξουμε ότι όλα έγιναν σύμφωνα με το γράμμα του νόμου», φέρεται να επιμένει η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή.

Ανοίγουν όλοι οι λογαριασμοί

Σύμφωνα με την παραγγελία του κ. Σέβη, ο οποίος χρεώθηκε τη δικογραφία για τα οικονομικά της δομής από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, η Οικονομική Αστυνομία θα διερευνήσει τα πάντα γύρω από τα οικονομικά της Κιβωτού, καθώς και των 11 φυσικών προσώπων.

Ο φορολογικός έλεγχος θα αφορά την τελευταία πενταετία ενώ θα γίνει και άνοιγμα όλων των λογαριασμών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.