Κιβωτός του Κόσμου: Η πλευρά του πατέρα Αντώνιου καταθέτει μήνυση κατά του νέου ΔΣ για την έξωση

Καταιγιστικές είναι οι αποκαλύψεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου στην Ελλάδα καθώς μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η πλευρά του πατέρα Αντώνιου φαίνεται πως ετοιμάζεται να στραφεί εναντίον του νέου ΔΣ της δομής.

Σύμφωνα με το Open Ελλάδος, ένας εκ των συνηγόρων του πατέρα Αντωνίου μεταβαίνει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, ώστε μηνύσει το νέο ΔΣ της δομής καθώς καθώς όπως υποστηρίζουν τους άλλαξαν τις κλειδαριές και δεν κατάφεραν καν να πάρουν τα πράγματά τους.

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, όπως καταγγέλλουν «είναι παράνομη αυτή η πράξη» παρ’ ότι είχε προηγηθεί εισαγγελική εντολή για την απομάκρυνσή του ιερέα και άλλων ατόμων από τις δομές της Κιβωτού.

Όλα αυτά ενόσω αναμένονται νέες καταθέσεις τεσσάρων παιδιών και του 15χρονου από τη δομή του Βόλου.

Το εγχειρίδιο οδηγιών στους παιδαγωγούς

Η τέως διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου χορηγούσε με οδηγίες τους παιδαγωγούς της δομής, σχετικά με τη γραμμή που θα ακολουθούσαν απέναντι σε μη επιτρεπτές συμπεριφορές των ανηλίκων που διέμεναν στις δομές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίαζε το κεφάλαιο με τον τίτλο «Συνέπειες», στο οποίο περιγραφόταν ο τρόπος με τον οποίον οι παιδαγωγοί θα έπρεπε να αντιμετωπίζουν τα παιδιά όταν εκείνα «παρεκτρέπονταν».

«Σε μικρές συνέπειες το παιδί θα απομονώνεται σε μια γωνιά προκειμένου να σκεφτεί το λάθος του, να ζητήσει συγνώμη και να το διορθώσει. Σύμφωνα με την ηλικία του κάθεται και τα ανάλογα λεπτά (5 ετών=5 λεπτά). Σε μεγαλύτερες συνέπειες το παιδί θα στερηθεί κάτι που του αρέσει (δραστηριότητα, παιχνίδι) ή θα διορθώσει το λάθος του με κάποιες εργασίες», σημειωνόταν στο εγχειρίδιο οδηγιών μεταξύ άλλων.

«Ουσιαστικά δεν είναι ο παιδαγωγός αυτός που βάζει τη συνέπεια αλλά το ίδιο το παιδί στον εαυτό του. Όταν το παιδί γνωρίζει, μέσα από τα όρια που οι παιδαγωγοί βάζουν, ποια συμπεριφορά είναι αποδεκτή και ποια όχι και επιλέγει τη λάθος συμπεριφορά, γνωρίζοντας τις συνέπειες, είναι σαν να τη διαλέγει το ίδιο», αναφέρεται, παράλληλα.

Η αλλαγή στα social media

Στο μεταξύ, οι διαχειριστές της ιστοσελίδας στα social media προχώρησαν σε αλλαγή του ονόματός της, σημειώνοντας ότι δεν έχουν σχέση με το προσωρινό Δ.Σ που ορίστηκε στη ΜΚΟ μετά τις καταγγελίες.

Σε μήνυμά τους εξέφρασαν τη στήριξή τους στον πατέρα Αντώνιο, επισημαίνοντας ότι «όταν τα πράγματα επιστρέψουν όπως είναι, θα ονομάσουμε τη σελίδα και πάλι Κιβωτό του Κόσμου».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy