Κιζίλγιουρεκ: «Έχουμε χρέος να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές ψηφιακό κόσμο για τα παιδιά»

Ï ÅõñùâïõëåõôÞò ôïõ ÁÊÅË, Íéáæß ÊéæéëãéïõñÝê, Óôñáóâïýñãï 11 Öåâñïõáñßïõ 2020. ÊÕÐÅ/ÊÁÔÉÁ ×ÑÉÓÔÏÄÏÕËÏÕ

Υιοθετήθηκε σήμερα ομόφωνα στην Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού η γνωμοδότηση του Νιαζί Κιζίλγιουρεκ σχετικά με την Θέσπιση κανόνων για την πρόληψη και την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίηση παιδιών.

Η γνωμοδότηση είναι μέρος της νομοθετικής προσπάθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης να θεσπίσει ενιαίους κανόνες για την αντιμετώπιση της κατάχρησης των υπηρεσιών της κοινωνίας της πληροφορίας για τη διαδικτυακή σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Ο κ. Κιζίλγιουρεκ μέσα από την γνωμοδότηση θέλησε να τονίσει τη σημασία της καταπολέμησης της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο διαδίκτυο και προτείνει μια σειρά από μέτρα προκειμένου να ενισχυθούν τα μέτρα πρόληψης μεταξύ των παιδιών μέσω της εκπαίδευσης και με έμφαση στις ψηφιακές δεξιότητες και ικανότητες, συμπεριλαμβανομένου του γραμματισμού στα μέσα επικοινωνίας. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην την ανάγκη στήριξης των θυμάτων και των οικογενειών τους.

Μετά την ψήφιση της γνωμοδότησης του κ. Κιζίλγιουρεκ σε δηλώσεις του τόνισε ότι «έχουμε χρέος να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές ψηφιακό κόσμο για τα παιδιά. Στοχεύουμε να υποχρεώσουμε την Κομισιόν και τα Κράτη Μέλη να επενδύσουν στην ενδυνάμωση των ψηφιακών ικανοτήτων τόσο των παιδιών όσο και των γονέων και εκπαιδευτικών γιατί η καλύτερη καταπολέμηση αυτού του επαίσχυντου αδικήματος είναι η πρόληψη. Μαζί με την νέα ευρωπαϊκή στρατηγική για ένα καλύτερο διαδίκτυο για τα παιδιά (BIK+) μπορούμε να δημιουργήσουμε ασφαλείας ψηφιακές εμπειρίες για τα παιδιά».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy