Κιζίλγιουρεκ για ΠΚ: Μεγάλη αδικία και απαράδεκτη πράξη – «Βολές» σε Προδρόμου

Για μεγάλη αδικία και απαράδεκτη πράξη έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Νιαζί Κιζιλγιουρέκ αναφορικά με την απόφαση του Πανεπιστημίου Κύπρου για συνταξιοδότησή του, από τη στιγμή που πήρε άδεια άνευ απολαβών για να είναι ευρωβουλευτής.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΣΤΡΑ «Επικαιρότητα Αλλιώς», επισήμανε ότι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δε μπορεί να γίνει αντιληπτή αυτή η απόφαση του Πανεπιστημίου.

Σημείωσε μάλιστα ότι καθηγητές από την Ελλάδα αλλά και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ετοιμάζονται να κάνουν παρεμβάσεις για το συγκεκριμένο θέμα. Ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα σύγκρουση συμφέροντος εντός της Κύπρου, ενώ σημείωσε ότι σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν απαγορεύεται κάποιος να είναι καθηγητής και ταυτόχρονα ευρωβουλευτής.

Ανέφερε μάλιστα ότι υπάρχουν ευρωβουλευτές που ασκούν τα καθήκοντά τους ως καθηγητές επί πληρωμής.

Ο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ πρόσθεσε ότι ο νυν Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου, το 1995 ίδρυσε πρωτοβουλία πολιτών και ζητούσε να υπάρχει ένα «καθαρό πανεπιστήμιο» και όχι δικοινοτικό, παρεμβαίνοντας με δημόσιες τοποθετήσεις έτσι ώστε να τον διώξουν από το Πανεπιστήμιο.

Τόνισε παράλληλα ότι αυτοί που σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής κινητοποιήθηκαν εναντίον του, έχουν ιδεολογική συγγένεια με αυτούς που ήθελαν να τον διώξουν από το πανεπιστήμιο πριν από 27 χρόνια.

Σημείωσε ακόμα ότι ο υφιστάμενος νόμος είναι αναχρονιστικός, λέγοντας ότι παραβιάζεται η ισονομία.

Ο κ. Κιζίλγιουρεκ ότι θα διεκδικήσει το δίκιο του αρχικά μέσω της κυπριακής δικαιοσύνης, λέγοντας ότι θα παλέψει για αυτό και θα κερδίσει.

Τόνισε ότι έχει πικραθεί από την ενέργεια του Πανεπιστημίου, αλλά σημείωσε ότι πολίτες και καθηγητές τον στηρίζουν και εκφράζουν τη συμπαράστασή τους προς το πρόσωπό του.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy