Κιζίλγιουρεκ: Η Τουρκία συνεχίζει να καταδιώκει προοδευτικούς Τουρκοκύπριους

Ο Ευρωβουλευτής Νιαζί Κίζίλγιουρεκ κατήγγειλε για ακόμη μια φορά την πολιτική της Τουρκίας έναντι των προοδευτικών Τουρκοκυπρίων. Με γραπτή ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέδειξε το ζήτημα της απαγόρευσης εισόδου στην Τουρκία της Τουρκοκύπριας δημοσιογράφου Aysu Basri Akter.

Στην ερώτηση ο ευρωβουλευτής ανέφερε ότι η δημοσιογράφος μετά από 19 ώρες αναμονής στο αεροδρόμιο, στάλθηκε πίσω στην Κύπρο. Υπενθυμίζεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη Τουρκοκύπρια που της απαγορεύτηκε η είσοδος στην Τουρκία.

Τους τελευταίους μήνες σε αρκετούς Τουρκοκύπριους ακτιβιστές, δημοσιογράφους και συνδικαλιστές δεν επετράπη να εισέλθουν στην Τουρκία. Για όλους ο επίσημος λόγος είναι ότι αποτελούν απειλή για την «εθνική ασφάλεια της Τουρκίας», ωστόσο όπως ανέφερε ο κ. Κιζίλγιουρεκ ο πραγματικός λόγος είναι ότι καταγγέλλουν τις πολιτικές της Τουρκίας στο βόρειο τμήμα της Κύπρου και τάσσονται υπέρ μιας ομοσπονδιακής λύσης στην Κύπρο.

Ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τον ενημερώσει σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα ευρωπαίων πολιτών που παραβιάζονται από την τουρκική κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.