Για κλάματα και στο… περίπου-«…Μουσική που ξεσηκώνει…» και «λίκνισμα» πάνω και κάτω στο τραπέζι!

Αχ. Δημητριάδης: Η «μουσική που ξεσηκώνει» δεν είναι για γέλια, αλλά για κλάματα

O δικηγόρος και πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Αχιλλέας Δημητριάδης, εξηγεί γιατί το «…μουσική που ξεσηκώνει…» δεν είναι για γέλια αλλά για κλάματα.

Μιλώντας στη «Χαραυγή», σημειώνει πως η κυβέρνηση ελέγχεται για το πώς μεταχειρίζεται τους πολίτες της. Υπενθύμισε το διάταγμα που επιτρέπει τη λειτουργία χώρου εστίασης, για να τονίσει ότι αυτό γίνεται «τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας». Αυτό, σημειώνει, είναι πολύ επικίνδυνο καθώς σημαίνει πως ο υπουργός εξουσιοδοτεί το Υπουργείο να εκδίδει πρωτόκολλα τα οποία μάλιστα, αν παραβιάσεις εκτίθεσαι σε ποινικές τιμωρίες έως 50 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο ή και 1 χρόνο φυλακή. Χωρίς να έχει δικαίωμα, προσθέτει, ο υπουργός δίνει την εξουσία που του έδωσε η Βουλή στο Υπουργείο για να κάνει πρωτόκολλα.

Ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε χαρακτηριστικά και στην πρόνοια που λέει πως απαγορεύεται οποιοδήποτε είδος μουσικής που ξεσηκώνει τους θαμώνες. Ό,τι απαγορεύεται πρέπει να βασίζεται σε αντικειμενικό κριτήριο επεσήμανε και διερωτήθηκε ποιος και με ποιο κριτήριο θα σε καταγγείλει σε αυτή την περίπτωση.

Το πιο πάνω φανερώνει πως οι άνθρωποι που συνέταξαν το κείμενο δεν έχουν αντίληψη της ποινικής δικαιοσύνης, σημείωσε, για να συμπληρώσει πως με την ίδια αδιαφανή λογική το άλλαξαν λίγες ώρες μετά.

Αναφερόμενος στις περίεργες ερμηνείες, ο κ. Δημητριάδης τόνισε πως αυτό είναι αποτέλεσμα της ανυπαρξίας εμπειρογνωμοσύνης. Τώρα, ανέφερε χαρακτηριστικά, ισχύει πως απαγορεύονται οι θαμώνες να στέκονται και να «σούζουνται» (σ.σ.: λικνίζονται) γύρω από το τραπέζι, αλλά δεν απαγορεύεται να λικνίζονται πάνω στο τραπέζι. Όταν κάνεις ποινικά αδικήματα, εξήγησε, δεν μπορεί να είναι «στο περίπου».

Δυστυχώς, με αυτό τον τρόπο, η εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση περισσότερο κλονίζεται και το χάσμα διευρύνεται, κατέληξε.

Ειρηναίος Πίττας

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.