Κλειδί σταθερότητας στην περιοχή το ψευδοκράτος, υποστήριζει ο Τατάρ

Turkish Cypriot leader Ersin Tatar talks during a military parade marking the 48th anniversary of the 1974 Turkish invasion in the Turkish occupied area of the divided capital Nicosia, Cyprus, Wednesday, July 20, 2022. Cyprus was split into Greek Cypriot south and Turkish Cypriot north in 1974 when Turkey invaded in response to a coup by supporters of a union with Greece. (AP Photo/Nedim Enginsoy)

Κλειδί σταθερότητας στην περιοχή χαρακτήρισε ο Ερσίν Τατάρ το ψευδοκράτος, υποστηρίζοντας ότι στόχος των Ε/κ είναι να μετατρέψουν τους Τ/κ σε κομμάτι της ΚΔ.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, τ/κ ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Τ/κ ηγέτης μιλώντας σε μαθητές του λυκείου «Μπουλέντ Ετζεβίτ» και του τουρκικού κολεγίου της κατεχόμενης Λευκωσίας, ο Τατάρ υπενθύμισε ότι ο Ετζεβίτ ήταν ο Πρωθυπουργός που διέταξε την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.

«Η θέση του στην καρδιά μας είναι ξεχωριστή. Αν δεν έκαναν απόβαση τα Μεχμετσίκ στο νησί, το μέρος τούτο θα ήταν αναμφίβολα ένα ελληνικό νησί. Η Κύπρος είναι ένα σημαντικό νησί που βρίσκεται στην πιο κρίσιμη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ο τουρκοκυπριακός λαός μπόρεσε να σταθεί στα δικά του πόδια, μπόρεσε να αντισταθεί και σήμερα έγινε ιδιοκτήτης ενός κράτους. Αυτά είναι η μεγαλύτερη αρετή που νοσταλγεί και στοχεύει ένας λαός στον κόσμο», ανέφερε.

Ο στόχος της άλλης πλευράς είναι να μας μετατρέψει σε κομμάτι της ελληνοκυπριακής δημοκρατίας, συνέχισε ο κ. Τατάρ εννοώντας την ΚΔ. «Στην Κύπρο υπάρχουν δύο χωριστά κράτη. Αν θα υπάρξει μια συμφωνία, αυτή θα είναι με συνεργασία των δύο κρατών. Αν θα συνεχίσουμε την ύπαρξή μας σε αυτά τα χώματα ανεξάρτητοι και ελεύθεροι με τις δικές μας αξίες και πεποιθήσεις, αυτό θα γίνει κάτω από την στέγη του δικού μας κράτους. Δεν θα αποδεχθούμε απολύτως καμία συμφωνία που θα ρίξει τον τουρκοκυπριακό λαό σε κατάσταση μειονότητας. Η ΤΔΒΚ είναι το κλειδί της σταθερότητας σε αυτή την γεωγραφική περιοχή», υποστήριξε.

Υποστηρίζοντας ότι το «κράτος» τους θα ζήσει για πάντα, ο Ερσίν Τατάρ επανέλαβε ότι λόγω περιορισμών και «εμπάργκο» οι Τουρκοκύπριοι νέοι δεν μπορούν να λάβουν μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να γίνει ποτέ αποδεχτή αυτή η «ντροπή για την ανθρωπότητα» και ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας τους για τα παιδιά τους.

«Η μεγαλύτερή μας τύχη είναι το κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας. Η Τουρκία είναι ένα ισχυρό κράτος και ήταν πάντα στο πλευρό των Τούρκων της Κύπρου σε όλες τις συνθήκες», σημείωσε

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy