«Κλειδώνει» ο ανασχηματισμός

 

Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη με την ηγεσία του ΔΗΣΥ και στενούς του συνεργάτες, σε σχέση με τον επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Οι αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν πριν την αναχώρηση του ΠτΔ για το Ευρωπαϊκό Συνέδριο στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανασχηματισμός θα αφορά τα Υπουργεία Υγείας, Δικαιοσύνης και Παιδείας, καθώς επίσης τη θέση του κυβερνητικού εκπρόσωπου και του Επιτρόπου Εθελοντισμού. Τα ονόματα τα οποία ακούστηκαν μέχρι στιγμής είναι του Αδάμου Αδάμου, Μάριου Πελεκάνου, Ξένιας Κωνσταντίνου, Πέτρου Δημητρίου, Βασίλη Πάλμα. Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Προεδρικό έχει βολιδοσκοπήσει γυναίκα τεχνοκράτη, η οποία υπηρέτησε στο Υπουργείο Παιδείας και προέρχεται από το χώρο του Κέντρου.

Ερωτηθείς χθες για το θέμα της κυβέρνησης ευρείας αποδοχής, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού εκτίμησε πως έκλεισε αφού όλα τα κόμματα απάντησαν αρνητικά. Επεσήμανε επίσης ότι ενόσω οι πολιτικές της κυβέρνησης παραμένουν οι ίδιες, τα πράγματα ελάχιστα μπορούν να αλλάξουν με τον ανασχηματισμό. Ανέφερε ακόμη ότι τα πρόσωπα που θα αναλάβουν θα κριθούν από το έργο τους.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.