Κλειδωνιές στο Δημοτικό Σχολείο Αστρομερίτη από τον Σ.Γ – Ποια είναι τα αιτήματά τους

Έλα στο Google News

Ανακατατάξεις στο παρά πέντε και φωνές διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Σχολείο Αστρομερίτη.

Λίγες μέρες απομένουν για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στα δημοτικά σχολεία, με τους εκπαιδευτικούς να ετοιμάζονται πυρετωδώς για να υποδεχθούν τους μαθητές σε μία  ακόμη σχολική σεζόν με τον κορωνοϊό να είναι «συμμαθητής».

Και εκεί που όλα ήταν σχεδόν έτοιμα για τη Δευτέρα, έρχεται μία αλλαγή της τελευταίας στιγμής στο Δημοτικό Σχολείο Αστρομερίτη για να «ταρακουνήσει τα λιμνάζοντα νερά» και να ξεσηκώσει το Σύνδεσμο Γονέων, οι οποίοι έβαλαν κλειδωνιές.

Συγκεκριμένα, οι Οργανωμένοι Γονείς του Δημοτικού Σχολείου Αστρομερίτη διαμαρτύρονται για την μεταχείριση που τυγχάνει το Σχολείο τους από το Υπουργείο Παιδείας, καθώς εκτός από τον αριθμό μετακινούμενων εκπαιδευτικών που τους προβληματίζει εδώ και καιρό, ήρθε ακόμη ένα ζήτημα της τελευταίας στιγμής που τους έκανε έξω φρενών.

Η έλευση καινούργιου διευθυντή στις μεταθέσεις του καλοκαιριού και οι ετοιμασίες ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς πήγαιναν καλά στο Δημοτικό Σχολείο, μέχρι που το μεσημέρι της Τετάρτης (08/09) ήρθαν τα μαντάτα για μετάθεση του διευθυντή σε άλλο σχολείο της Επαρχίας Λευκωσίας.

Η είδηση έφερε αναστάτωση στις τάξεις του Συνδέσμου Γονέων οι οποίοι ζητούν εξηγήσεις από το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dialogos.com.cy, μέλη του Συνδέσμου έχουν αυτή την ώρα συνάντηση με επιθεωρήτρια του Υπουργείου Παιδείας για να μεταφέρουν τους προβληματισμούς και τα αιτήματα τους.

Ο Σύνδεσμος Γονέων διαμήνυσε ότι θέλει να ακουστεί και να τους λάβουν σοβαρά υπόψη και πως δεν προτίθεται να αφαιρέσει τις κλειδωνιές από τα κάγκελα του Σχολείου.

Παναγιώτης Βασιλείου

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.