«Κλειδώνουν» περαιτέρω χαλαρώσεις-Τι αναμένεται να αλλάξει από την 1η Ιουνίου

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Περαιτέρω χαλαρώσεις που θα ισχύσουν μετά την 1η Ιουνίου, ενδέχεται να αποφασίσει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο συνεδριάζει στις 9 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται ότι θα καταργηθούν από 1η Ιουνίου οι απαγορεύσεις στη μετακίνηση των πολιτών, αφού τα επιδημιολογικά δεδομένα παρουσιάζουν βελτίωση.

Επίσης αναμένεται η επιστροφή περισσότερων εργαζομένων με φυσική παρουσία ενώ η χρήση μασκών εκτιμάται ότι θα εξακολουθήσει να ισχύει τουλάχιστον στους εσωτερικούς χώρους. Ακόμα από την 1η Ιουνίου θα επιτραπεί η λειτουργία και των εσωτερικών χώρων των επιχειρήσεων εστίασης, ενώ στις 10 Ιουνίου θα ανοίξουν οι χώροι νυκτερινής διασκέδασης.

Επιπλέον, αυξάνεται κατά 50% η παρουσία πιστών στις Εκκλησίες, ενώ μπαίνει σε εφαρμογή και η δεύτερη φάση της τέλεσης γάμων και βαπτίσεων. Συγκεκριμένα, μέχρι τις 14 Ιουνίου θα επιτρέπεται το γεύμα ή δείπνο για 150 άτομα σε εσωτερικό χώρο ή 280 σε εξωτερικό χώρο, ενώ σε αυτή τη φάση θα επιτρέπεται και η διεξαγωγή cocktail party με 250 άτομα, μόνο σε εξωτερικό χώρο.

Η τρίτη φάση θα τεθεί σε εφαρμογή στις 15 Ιουνίου και σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας τα άτομα σε εσωτερικό χώρο αυξάνονται σε 250 και σε 350 στον εξωτερικό. Σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή cocktail party παραμένουν τα ίδια δεδομένα, δηλαδή 250 άτομα σε εξωτερικό χώρο.

Από 1η Ιουνίου αναμένεται ακόμα να αυξηθεί η πληρότητα και στους κλειστούς χώρους θεάτρων, αιθουσών θεαμάτων και καζίνο μέχρι 50%, ενώ η ίδια ρύθμιση θα ισχύσει και για τη διεξαγωγή συνεδρίων.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.