«Κλείδωσαν» τα ονόματα για τις προεδρίες των κοινοβουλευτικών επιτροπών

Σε νέα συνεδρία της Επιτροπής Επιλογής υπό την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, την Τετάρτη στις 12:30, ολοκληρώνεται το θέμα του καταρτισμού των 16 κοινοβουλευτικών επιτροπών και της ad hoc επιτροπής για το Δημογραφικό.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, στη σημερινή συζήτηση υπήρξε κατάληξη για το ποιοι θα αναλάβουν τις προεδρίες των επιτροπών, ενώ ανοικτό για αύριο παραμένει το θέμα των αναπληρωτών προέδρων και της σύνθεσης των επιτροπών.

Vouliepitropiepilogis 10 Scaled

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι όλα τα κόμματα έστειλαν τις εισηγήσεις τους τόσο για το θέμα των αναπληρωτών προέδρων και για τα μέλη της κάθε επιτροπής. Κάθε επιτροπή θα απαρτίζεται από μέχρι 11 βουλευτές, 3 βουλευτές του ΔΗΣΥ, 3 του ΑΚΕΛ, 2 του ΔΗΚΟ και άλλα τρία μέλη θα προέρχονται από τα μικρότερα κόμματα.

Vouliepitropiepilogis 3 Scaled

Παράλληλα, με βάση τις ίδιες πηγές, όσον αφορά τις επιτροπές στις οποίες θα προεδρεύει βουλευτής από τα μικρά κόμματα, υπάρχει η σκέψη αναπληρωτής να αναλαμβάνει βουλευτής από άλλο μικρό κόμμα. Ωστόσο αυτό απομένει να ξεκαθαρίσει στην αυριανή συνεδρία.

Vouliepitropiepilogis 6 Scaled

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ΔΗΣΥ θα έχει 5 προεδρίες με τον Χάρη Γεωργιάδη να αναλαμβάνει την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών, τον Ευθύμιο Δίπλαρο την Επιτροπή Υγείας, τον Νίκο Τορναρίτη την προεδρία της Επιτροπής Νομικών, τον Δημήτρη Δημητρίου να παίρνει την προεδρία της επιτροπής Θεσμών και τον Κυριάκο Χατζηγιάννη να αναλαμβάνει την Επιτροπή Εμπορίου.

Vouliepitropiepilogis 5 Scaled

Το ΑΚΕΛ θα έχει επίσης 5 επιτροπές. Ο Άριστος Δαμιανού αναλαμβάνει την προεδρία της επιτροπής Εσωτερικών, η Ειρήνη Χαραλαμπίδου της Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Αντρέας Καυκαλιάς της Επιτροπής Εργασίας, ο Νίκο Κέττηρο αναλαμβάνει την προεδρία της Προσφύγων και ο Γιαννάκης Γαβριήλ την προεδρία της Επιτροπής Γεωργίας.

Τρεις προεδρίες θα έχει το ΔΗΚΟ. Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου διατηρεί την προεδρία της επιτροπής Οικονομικών, ο Ζαχαρίας Κουλίας την προεδρία της επιτροπής Ελέγχου και ο Παύλος Μυλωνάς της επιτροπή Παιδείας.

Vouliepitropiepilogis 2 Scaled

Η Επιτροπή Άμυνας παραμένει στην ΕΔΕΚ και τον Μαρίνο Σιζόπουλο, ενώ η ΔΗΠΑ θα πάρει την προεδρία της επιτροπής Μεταφορών και ενδιαφέρον για τη θέση εξέφρασαν ο Μαρίνος Μουσιούττας και ο Αλέκος Τρυφωνίδης. Ο Πρόεδρος των Οικολόγων, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου αναλαμβάνει την προεδρία της επιτροπής Περιβάλλοντος. Τέλος το ΕΛΑΜ, κατά πάσα πιθανότητα με τον Λίνο Παπαγιάννη, θα αναλάβει την προεδρία της ad hoc επιτροπής για το Δημογραφικό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy