Κλείνει και πάλι ο θάλαμος νοσηλείας στην Πόλη Χρυσοχούς

ΑΚΕΛ Πάφου: Μπαλωματικές κινήσεις, με κίνδυνο να χαθούν ζωές, από κυβέρνηση και ΟΚΥπΥ

Έλα στο Google News

Για δεύτερη φορά, σε λιγότερο από 3 μήνες, κυβέρνηση και ΟΚΥΠΥ, επανέρχονται με νέα απόφαση για «αναστολή» της λειτουργίας του Παθολογικού Θαλάμου του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς.

Η Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Πάφου, με ανακοίνωσή της επισημαίνει πως περί τα μέσα Απριλίου, «εκφράσαμε την έντονη δυσαρέσκειά μας, αλλά και την κάθετη διαφωνία μας με την απόφαση του Υπουργείου Υγείας και του ΟΚΥΠΥ για “προσωρινό” κλείσιμο του Παθολογικού Θαλάμου στο Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς και τη μεταφορά του προσωπικού στο Νοσοκομείο Πάφου, για υποστήριξη του θαλάμου covid-19, που λειτουργούσε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου». Σήμερα, συνεχίζει, «είμαστε και πάλι στο ίδιο έργο θεατές, αφού κυβέρνηση και ΟΚΥΠΥ αποφάσισαν την “αναστολή” της λειτουργίας του θαλάμου νοσηλείας, προκειμένου ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να μεταφερθούν και να ενισχύσουν τα Γενικά Νοσοκομεία Πάφου και Λεμεσού».

Για ακόμη μία φορά, προσθέτει, «κυβέρνηση και ΟΚΥΠΥ επιχειρούν ν’ αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων με μπαλωματικές λύσεις, κλείνοντας θαλάμους σε κρατικά νοσηλευτήρια σε απομακρυσμένες περιοχές, με αυξημένο τον κίνδυνο να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Οι σπασμωδικές αυτές κινήσεις του Υπουργείου Υγείας και του ΟΚΥΠΥ αποδεικνύουν για άλλη μια φορά την αδυναμία και τη μη ετοιμότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει με ολοκληρωμένο σχεδιασμό αντιμετώπισης της πανδημίας», συμπληρώνει. Σημειώνει δε, πως «παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του ΑΚΕΛ, οι κυβερνώντες δεν μερίμνησαν να λάβουν έγκαιρα τα αναγκαία μέτρα για προετοιμασία των δημόσιων νοσηλευτηρίων». Υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση «αντί να προχωρήσει στην επαρκή στελέχωση όλων των νοσηλευτηρίων της Κύπρου και ιδιαίτερα του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, προχωρεί στη λήψη βεβιασμένων αποφάσεων που θυματοποιούν απομακρυσμένες περιοχές. Οι ευθύνες που βαραίνουν την κυβέρνηση και τον ΟΚΥΠΥ είναι τεράστιες», καταλήγει.

Κίνητρα σε προσωπικό για στελέχωση Κλινικών Covid

Την παροχή κινήτρων σε νοσηλευτές και ιατρικό προσωπικό για έκτακτη στελέχωση των Κλινικών Covid στα δημόσια νοσηλευτήρια, καθώς και παραπομπή ασθενών σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια, αποφάσισε ευρεία σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Με αμοιβαία συνεννόηση ΟΚΥπΥ και ΠΙΣ, συζητήθηκε πρόταση του ΟΚΥπΥ για παροχή κινήτρων σε ιατρούς για έκτακτη στελέχωση των Κλινικών Covid στα δημόσια νοσηλευτήρια. Παράλληλα, ο ΟΚΥπΥ εισηγήθηκε την παροχή κινήτρων για το προσωπικό των νοσηλευτηρίων, στην προσπάθεια να μην ανακληθούν άδειες.

Λόγω της αύξησης των εισαγωγών στα νοσοκομεία και της ανάγκης αποσυμφόρησης της βραχείας νοσηλείας, ο ΟΚΥπΥ παρότρυνε επίσης, τον ΟΑΥ να συνδράμει ώστε οι προσωπικοί ιατροί να ανταποκρίνονται στις κλήσεις των πολιτών και να τους καθοδηγούν σωστά για να μην πηγαίνουν απευθείας στα ΤΑΕΠ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.