Κλείνουν δεκάδες καταστήματα «εν μία νυχτί» στη Μακαρίου

Καταδικάζει τους καταστηματάρχες Μακαρίου ο Δήμος Λευκωσίας

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των καταστηματαρχών του εμπορικού δρόμου της λεωφόρου Μακαρίου, αφού ο Δήμος Λευκωσίας αναιρεί τη δέσμευση για τμηματικό κλείσιμο του δρόμου, οδηγώντας δεκάδες καταστήματα σε μαρασμό και καταστροφή. Ο Δήμος Λευκωσίας, αγνοώντας αντιδράσεις, παρουσίασε χθες τους σχεδιασμούς του ενημερώνοντας τους καταστηματάρχες ότι τα έργα ξεκινούν από την ερχόμενη Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Λευκωσίας ενημέρωσε χθες τους καταστηματάρχες Μακαρίου ότι λόγω διαφόρων προβλημάτων δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν τμηματικά οι εργασίες για τη δεύτερη φάση διαμόρφωσης της Μακαρίου. Έτσι θα πρέπει να κλείσει ολόκληρο το τμήμα τη Λεωφόρου (Φώτα Αστυνομίας Λυκαβηττού City Plaza). Επίσης, τους ενημέρωσαν ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ οι εργασίες θα διαρκέσουν για τουλάχιστον ένα χρόνο.


Από την πλευρά τους οι καταστηματάρχες, που δημιούργησαν Επιτροπή Αγώνα, αντέδρασαν έντονα, ζητώντας όπως οι εργασίες διεξαχθούν τμηματικά: Να κλείσει για έξι μήνες το τμήμα «Φώτα Αστυνομίας Λυκαβηττού – Μπουμπουλίνας», με την Μπουμπουλίνας να μείνει ανοικτή με αμφίδρομη επικοινωνία. Στη συνέχεια, από την Μπουμπουλίνας με αμφίδρομη επικοινωνία να ολοκληρωθεί το έργο μέχρι το City Plaza. Από την πλευρά του ο δήμος δεσμεύθηκε να εξετάσει το αίτημά τους, αναστέλλοντας την έναρξη του έργου για τις 13 Ιουλίου.

Εφόσον δεν εισακουστεί το αίτημά τους, οι καταστηματάρχες, διά της Επιτροπής Αγώνα, αναφέρουν ότι επιφυλάσσουν όλα τα νόμιμα δικαιώματά τους, αφού έτσι θα νεκρώσει ολόκληρη η λεωφόρος Μακαρίου, κάτι που θα φέρει ανεπανόρθωτες ζημιές στις επιχειρήσεις τους και θα οδηγηθούν στο κλείσιμο και στην καταστροφή.

Σημειώνεται ότι το ΑΚΕΛ ενέγραψε πριν αρκετούς μήνες το θέμα στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής θέτοντας από τότε την ανάγκη για την τμηματική κατασκευή του έργου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.