Κλειστός από σήμερα ο ενάεριος χώρος της ΕΕ για τα ρώσικα αεροσκάφη

Ο εναέριος χώρος της Ε.Ε. από σήμερα είναι κλειστός και επίσημα για τα ρωσικά αεροσκάφη, ενώ από σήμερα «παγώνουν» τα αποθεματικά και τα περιουσιακά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας.

Σε σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε. αναφέρεται συγκεκριμένα ότι: « Απαγορεύεται να απογειώνεται ή να πετάει πάνω από το έδαφος της Ένωσης οποιοδήποτε ρωσικό αεροσκάφος ή οποιοδήποτε αεροσκάφος νηολογημένο στη Ρωσία ή ανήκει ή ναυλώνεται ή ελέγχεται με άλλο τρόπο από οποιοδήποτε πρόσωπο, οργανισμό ή φορέα της Ρωσίας.

Όσον αφορά στην Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής: «Απαγορεύονται συναλλαγές που σχετίζονται με τη διαχείριση αποθεματικών, καθώς και περιουσιακών στοιχείων της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών με οποιαδήποτε νομική οντότητα, οργανισμό ή φορέα που ενεργεί για λογαριασμό της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας».

Ωστόσο, διευκρινίζεται ότι η Ε.Ε. μπορεί να επιτρέψει συναλλαγές με την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εάν είναι «αυστηρά απαραίτητο για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της ένωσης ή της ενδιαφερόμενης χώρας».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.