Κλείτος Παπαστυλιανού: Η έκθεση για τοπικό σχέδιο Ακάμα επιβεβαιώνει τις αρνητικές συνέπειες

Υπάρχουν σημεία στην έκθεση της Περιβαλλοντικής Αρχής για το τοπικό σχέδιο Ακάμα που πρέπει να τύχουν διευκρινίσεων, ανέφερε ο Επιστημονικός Λειτουργός της Ομοσπονδίας Περιβαλλοντικών Οργανώσεων, Κλείτος Παπαστυλιανού, λέγοντας ότι η έκθεση κινείται προς θετική κατεύθυνση.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ανέφερε ότι η έκθεση επιβεβαιώνει πως το αναθεωρημένο τοπικό σχέδιο Ακάμα όπως προτάθηκε από το πολεοδομικό συμβούλιο, θα επιφέρει σοβαρές, αρνητικές και μη αναστρέψιμες συνέπειες.

Σημείωσε ότι επί των ειδικών προνοιών, προκύπτουν προβλήματα και αναφέρθηκε στην έγκριση της μισής έκτασης της λατομικής ζώνης Ανδρολύκου και της μισής έκτασης της τουριστικής ζώνης Ίνειας.


Επίσης είπε ότι η Περιβαλλοντική Αρχή πρέπει να δώσει διευκρινίσεις σε σχέση με την πρόνοια που αφορά την χωροθέτηση επισκέψιμων αγροκτημάτων.

Ο κ. Παπαστυλιανού ανέφερε ακόμα ότι κάποιες πρόνοιες απορρίπτονται, όπως μεταξύ άλλων η ανέγερση μεμονωμένης κατοικίας και επισκέψιμων αγροκτημάτων, χώροι ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων και αναψυκτήριων, εντός των προστατευόμενων περιοχών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.