Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις γιατροί και νοσηλευτές

Απαιτούν τερματισμό του Νοσοκομείου Αμμοχώστου ως Νοσοκομείου Αναφοράς

Τερματισμό της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου ως Νοσοκομείου Αναφοράς για τον κορονοϊό απαίτησαν χθες οι γιατροί και οι νοσηλευτές του δημόσιου νοσηλευτηρίου

Για την ακρίβεια, τα μέλη του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού κλιμάκωσαν τα μέτρα αφού μετά τη σύσκεψη της περασμένης Πέμπτης, χθες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την είσοδο του νοσοκομείου συνοδεύοντάς τη με ημίωρη στάση εργασίας. Παρόντες ήταν η βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά, τοπικοί άρχοντες της περιοχής αλλά και απλοί πολίτες.

Οι διαμαρτυρόμενοι έκαναν ξεκάθαρες τις προθέσεις τους προς την κυβέρνηση αποδοκιμάζοντας την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 15 Σεπτεμβρίου 2020 να διαθέσει το δεύτερο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου για επέκταση του Νοσοκομείου Αναφοράς, κάτι που δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση ν’ ακούσει τις φωνές διαμαρτυρίας των επαγγελματιών υγείας και των ίδιων των ασθενών. Γιατροί και νοσηλευτές επανέλαβαν και χθες ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η λειτουργία του Νοσοκομείου Αναφοράς αφού προκαλεί πολλά και σοβαρά προβλήματα στην ευρύτερη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου.

Μια από τις πιο σοβαρές παράπλευρες απώλειες είναι το γεγονός ότι παραμένει κλειστό το Παιδιατρικό Τμήμα, κάτι που προκαλεί την οργή των παραγόντων της περιοχής. Επηρεάζονται επίσης οι Πρώτες Βοήθειες και άλλες κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου, γεγονός που αποβαίνει σε βάρος της υγείας των ασθενών. Εισήγηση των επαγγελματιών υγείας είναι όπως δημιουργηθεί ξεχωριστό τμήμα για νοσηλεία ασθενών με COVID-19 σε κάθε δημόσιο νοσοκομείο.

Κραυγή απόγνωσης των γιατρών, των νοσοκόμων και του άλλου προσωπικού

Η Σκεύη Κουκουμά ανέγνωσε την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου τονίζοντας ότι καθιστά ξεκάθαρο ότι αφορά μόνο σε επέκτασή του ως Νοσοκομείου Αναφοράς και δεν γίνεται καμία αναφορά στην ευρύτερη λειτουργία και στηναντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων του νοσοκομείου Αμμοχώστου. Η Επιστημονική Διευθύντρια του Νοσοκομείου Αμμοχώστου έκανε λόγο για κραυγή απόγνωσης των γιατρών, των νοσοκόμων και του άλλου προσωπικού για τη συνέχιση λειτουργίας του νοσηλευτηρίου ως Νοσοκομείου Αναφοράς.

Η δρ Αμαλία Χατζηγιάννη είπε χαρακτηριστικά ότι σέβεται την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά ταυτόχρονα, σέβεται και τις απόψεις του προσωπικού το οποίο από την ημέρα που το Νοσοκομείο άρχισε να λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς εργάζεται συνεχώς χωρίς ξεκούραση, όπως είπε. Σύμφωνα με την δρα Χατζηγιάννη, το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου χρειάζεται ενίσχυση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να καταφέρει να συνεχίσει τη λειτουργία του, γιατί, όπως εξήγησε, με τους διαθέσιμους γιατρούς και νοσηλευτές δεν μπορεί να συνεχίσει ικανοποιητικά τη λειτουργία του.

Τάσος Περδίος

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News