Κλιματική αλλαγή, δασοπυρόσβεση και διαχείριση υδάτων σε συνάντηση Καδή με Πρέσβη Ισραήλ

Φωτογραφία αρχείου

Με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο Oren Anolik συναντήθηκε την Πέμπτη ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας σε ένα ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Γεωργίας και επιβεβαιώθηκε η βούληση για περαιτέρω συνεργασία σε θέματα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, ενίσχυσης της δασοπυρόσβεσης και ορθολογικής διαχείρισης των υδάτων.

Ανακοίνωση από το Υπουργείο αναφέρει ότι ο κ. Καδής ενημέρωσε τον Πρέσβη για τις νεότερες εξελίξεις στην πρωτοβουλία που εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας για περιφερειακή συνεργασία και συντονισμό δράσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, ευχαριστώντας το Ισραήλ για τη συνεχή στήριξή του στην πρωτοβουλία.

Ο κ. Anolik εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την πρωτοβουλία της Κύπρου και επαναβεβαίωσε τη στήριξη της χώρας του για την υιοθέτηση ενός περιφερειακού σχεδίου δράσης που θα συμβάλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Σε ό,τι αφορά στη δασοπυρόσβεση, έγινε ανταλλαγή απόψεων για πιθανούς τρόπους ενδυνάμωσης της συνεργασίας των δύο κρατών και σημειώθηκε με ικανοποίηση ότι συνεχίζονται οι κοινές ασκήσεις δασοπυρόσβεσης.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για το θέμα της διαχείρισης των υδάτων, συμφωνήθηκε η περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών για την προώθηση οικονομικότερων και αποδοτικότερων τρόπων διασφάλισης της διάθεσης νερού για γεωργική χρήση, καθώς και για περιορισμό των απωλειών νερού από τα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης. Για τον σκοπό αυτό, δρομολογείται επίσκεψη του Κώστα Καδή στο Ισραήλ μέσα στην επόμενη περίοδο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy