Κληρίδης: Σε εξέλιξη εσωτερική έρευνα σε 15 μεγάλα δικηγορικά για διαβατήρια

Σε περίπτωση που κάποια γραφεία κριθούν ένοχα, επισείεται ποινή επιβολής προστίμου άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ή αποβολής από τον δικηγορικό σύλλογο ή αφαίρεσης της άδειας άσκησης επαγγέλματος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εσωτερική έρευνα του δικηγορικού συλλόγου για 15 μεγάλα δικηγορικά γραφεία που ασχολήθηκαν με αριθμό άνω των 50 πολιτογραφήσεων, ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος του συλλόγου Χρίστος Κληρίδης.

Πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που κάποια γραφεία κριθούν ένοχα, επισείεται ποινή επιβολής προστίμου άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ή αποβολής από τον δικηγορικό σύλλογο ή αφαίρεσης της άδειας άσκησης επαγγέλματος.

Ερωτηθείς εάν η έρευνα αφορά και το δικηγορικό γραφείο του προέδρου της δημοκρατίας το οποίο φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο για τα χρυσά διαβατήρια ο κύριος Κληρίδης, επανέλαβε ότι η έρευνα αφορά μεγάλα δικηγορικά γραφεία.

Επίσης ερωτηθείς εάν θα αντέξουν την πίεση είπε χαρακτηριστικά «εγώ ναι αλλά δεν ξέρω οι άλλοι».

Όσον αφορά το πόρισμα Νικολάτου, εκτίμησε ότι αναμένει πως η Κομισιόν η οποία εξετάζει θέμα επι παραβάσει σίγουρα θα ζητήσει το πόρισμα για τα χρυσά διαβατήρια και αυτό είπε, θα αποτελέσει καταπέλτη για την Κύπρο.

Ακόμη ο κύριος Κληρίδης εκτίμησε ότι και η MONEYVAL, που ασχολείται με θέματα ξεπλύματος μαύρου χρήματος θα ζητήσει εξηγήσεις από την Κυπριακή Δημοκρατία για το θέμα των χρυσών διαβατηρίων.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.