Κληρίδης: Σε εξέλιξη εσωτερική έρευνα σε 15 μεγάλα δικηγορικά για διαβατήρια

Σε περίπτωση που κάποια γραφεία κριθούν ένοχα, επισείεται ποινή επιβολής προστίμου άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ή αποβολής από τον δικηγορικό σύλλογο ή αφαίρεσης της άδειας άσκησης επαγγέλματος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εσωτερική έρευνα του δικηγορικού συλλόγου για 15 μεγάλα δικηγορικά γραφεία που ασχολήθηκαν με αριθμό άνω των 50 πολιτογραφήσεων, ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος του συλλόγου Χρίστος Κληρίδης.

Πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που κάποια γραφεία κριθούν ένοχα, επισείεται ποινή επιβολής προστίμου άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ή αποβολής από τον δικηγορικό σύλλογο ή αφαίρεσης της άδειας άσκησης επαγγέλματος.

Ερωτηθείς εάν η έρευνα αφορά και το δικηγορικό γραφείο του προέδρου της δημοκρατίας το οποίο φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο για τα χρυσά διαβατήρια ο κύριος Κληρίδης, επανέλαβε ότι η έρευνα αφορά μεγάλα δικηγορικά γραφεία.

Επίσης ερωτηθείς εάν θα αντέξουν την πίεση είπε χαρακτηριστικά «εγώ ναι αλλά δεν ξέρω οι άλλοι».

Όσον αφορά το πόρισμα Νικολάτου, εκτίμησε ότι αναμένει πως η Κομισιόν η οποία εξετάζει θέμα επι παραβάσει σίγουρα θα ζητήσει το πόρισμα για τα χρυσά διαβατήρια και αυτό είπε, θα αποτελέσει καταπέλτη για την Κύπρο.

Ακόμη ο κύριος Κληρίδης εκτίμησε ότι και η MONEYVAL, που ασχολείται με θέματα ξεπλύματος μαύρου χρήματος θα ζητήσει εξηγήσεις από την Κυπριακή Δημοκρατία για το θέμα των χρυσών διαβατηρίων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy