Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Σε 28 κλήσεις για βοήθεια, εκ των οποίων 13 κλήσεις για πυρκαγιές, 14 ειδικές εξυπηρετήσεις και μία που αποδείχθηκε ψευδής κλήση, ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 9ης Αυγούστου 2016 μέχρι και τις 06:00 σήμερα.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η ώρα 13:50 χθες, η Υπηρεσία έλαβε μήνυμα για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και διάφορα δέντρα στη περιοχή «Τερατσούθκια» του χωριού Μαρώνι.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ανταποκρίθηκαν 4 πυροσβεστικά οχήματα από την ΕΜΑΚ και άλλα 4 από Επαρχιακή Διοίκηση, Τμήμα Δασών, Ταμείο Θύρας καθώς και ένας εκσκαφέας.

Η πυρκαγιά, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο στις 15: 27, κατέκαυσε περίπου 2 εκτάρια.

Στην περιοχή της πυρκαγιάς υπήρχε ιδιωτική κατοικία η οποία προφυλάχτηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Επίσης, η ώρα 14:21 χθες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε μήνυμα για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση θάμνους και διάφορα δέντρα στη περιοχή «Πετούντα» του χωριού Μαζωτού.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ανταποκρίθηκαν 1 πυροσβεστικό όχημα από το πυροσβεστικό Σταθμό Λάρνακας «Υπ/μου Ανδρέα Παπαδόπουλου» και μία φορητή πυροσβεστική μονάδα από Επαρχιακή Διοίκηση καθώς και ένας εκσκαφέας.

Η πυρκαγιά, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο στις 15:24, κατέκαυσε περίπου 4 δεκάρια.

Στην περιοχή της πυρκαγιάς υπήρχε ιδιωτική κατοικία η οποία προφυλάχτηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

ΚΥΠΕ