Κλειστός ο εναέριος χώρος πάνω από το Λονδίνο λόγω βλάβης σε κεντρικό υπολογιστή

Νέα ενημέρωση
Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Βρετανίας (NATS) ανακοίνωσε ότι το τεχνικό πρόβλημα στα συστήματα πληροφορικής της που προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στα βρετανικά αεροδρόμια, ιδίως σε αυτά του Λονδίνου, αποκαταστάθηκε και πλέον λειτουργεί κανονικά. “Έπειτα από ένα τεχνικό πρόβλημα στο (κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας) Σουόνσγουικ, το σύστημα αποκαταστάθηκε και είμαστε στη διαδικασία επανόδου σε κανονική λειτουργία”, ανέφερε η NATS σε μια ανακοίνωσή της.

Εξάλλου το διεθνές αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου ανακοίνωσε πως γίνονται ξανά αναχωρήσεις από αυτό, λίγες ώρες μετά τη διακοπή των προσγειώσεων λόγω του προβλήματος στο σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

“Πτήσεις πλέον αναχωρούν και αφίκνυνται. Παρακαλούμε να ελέγχετε την κατάσταση της πτήσης σας πριν προσέλθετε στο αεροδρόμιο”, ανέφερε το Χίθροου στον επίσημο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Το αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου ανέφερε επίσης ότι οι αναχωρήσεις και οι αφίξεις ξανάρχισαν. Η NATS ανακοίνωσε, σύμφωνα με το BBC, πως η εναέρια κυκλοφορία αναμένεται να διεξάγεται κανονικά και πάλι μέσα στις επόμενες δύο ώρες.

Κλειστός λόγω τεχνικού προβλήματος στο σύστημα ρύθμισης της εναέριας κυκλοφορίας είναι ο εναέριος χώρος πάνω από όλο το Λονδίνο, όπως ανακοίνωσε το ευρωπαϊκό σώμα ασφάλειας πτήσεων Eurocontrol.

Λίγο αργότερα ο βρετανικός αρμόδιος οργανισμός NATS επιβεβαίωσε την ύπαρξη βλάβης στους υπολογιστές στο κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

Η απαγόρευση εισόδου στον εναέριο χώρο πάνω από τη βρετανική πρωτεύουσα θα μείνει σε ισχύ τουλάχιστον έως τις 7 το βράδυ τοπική ώρα, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες επιδιόρθωσης της βλάβης.

Σε tweet η διοίκηση του αεροδρομίου Χίθροου ανέφερε πως παρατηρούνται καθυστερήσεις στο πρόγραμμα των πτήσεων.

(ΚΥΠΕ/ΘΓ/ΜΜ)

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.