ΚΟΑΠ: Προκαταρκτική έγκριση σε 109 αιτητές για οικονομική ενίσχυση πυρόπληκτων του 2021

Έχουν σταλεί επιστολές προκαταρκτικής έγκρισης σε 109 αιτητές από τους συνολικά 211 που έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής στο Καθεστώς: «Στήριξη επενδύσεων για αποκατάσταση γεωργικού δυναμικού», αναφέρει, σε ανακοίνωση του, ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών.

Σημειώνει ότι για όσους λαμβάνουν επιστολή προκαταρκτικής έγκρισης, ξεκινά η περίοδος υποβολής των Αιτήσεων Πληρωμής, με την περίοδο υλοποίησης των επενδύσεων να ολοκληρώνεται στις 29 Δεκεμβρίου 2023.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΟΑΠ, στις 7 Φεβρουαρίου 2022, ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών σε συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος προχώρησε στην πρώτη προκήρυξη του ΚΑΘΕΣΤΩΣ 5.2 :«Στήριξη επενδύσεων για αποκατάσταση γεωργικού δυναμικού», με σκοπό την παροχή οικονομικής ενίσχυσης σε γεωργούς που πλήγηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές που ξέσπασαν στις 16/6/21 στις Κοινότητες Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου και Πλατανιστάσας, στις 26/6/2021 στις Κοινότητες Κοίλης και Τάλας, στις 3/7/2021 στις Κοινότητες Αρακαπά, Επταγώνιας, Ακαπνού, Διερώνας, Οδού, Οράς, Μελίνης, Συκόπετρας, Αγίους Βαβατσινιάς και Βαβατσινιάς και στις 19/9/21 στις Κοινότητες Γιόλου, Σίμου, Δρύμου και Δρυνιά.

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων ολοκληρώθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2022 και η περίοδος υποβολής των απαραίτητων συνημμένων εγγράφων ολοκληρώθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2022.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μόλις τρείς εβδομάδες μετά, ο ΚΟΑΠ κατάφερε να αποστείλει τις επιστολές προκαταρκτικών εγκρίσεων προς όλους τους αιτητές, των οποίων οι αιτήσεις τους ήταν πλήρεις.

Έχουν σταλεί επιστολές προκαταρκτικής έγκρισης σε 109 αιτητές από τους συνολικά 211 που έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής στο Καθεστώς, αναφέρεται.

Παράλληλα, για όσους λαμβάνουν επιστολή προκαταρκτικής έγκρισης, ξεκινά η περίοδος υποβολής των Αιτήσεων Πληρωμής, με την περίοδο υλοποίησης των επενδύσεων να ολοκληρώνεται στις 29 Δεκεμβρίου 2023.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.