Κωδικός «βελτίωση» στην ΟμόνοιαΟ Μπεργκ αξιοποιεί τη διακοπή για να κάνει πιο δυνατή την ομάδα

Η διακοπή του πρωταθλήματος βρίσκει την Ομόνοια συγκάτοικο με την Ανόρθωση στο «ρετιρέ» της βαθμολογίας, γεγονός που διατηρεί το πολύ καλό κλίμα στις τάξεις της ομάδας. Αυτό διαφαίνεται και από τις τοποθετήσεις των ποδοσφαιριστών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με κοινό σημείο αναφοράς τη νέα επιτυχία μέσα από συλλογική προσπάθεια και ιδιαίτερη μνεία στη στήριξη του κόσμου. 


Η συγκομιδή των «πρασίνων» κρίνεται ως ικανοποιητική, αν και μπορούσε να ήταν καλύτερη λαμβάνοντας υπόψιν ότι τα πήγαν πολύ καλά στα ντέρμπι και είχαν απώλειες με πιο αδύνατους αντιπάλους. Ταυτόχρονα, η ομάδα έδειξε σε αρκετά παιχνίδια ότι οι δυνατότητές της είναι περισσότερες και το στοίχημα του Χένινγκ Μπεργκ είναι να τις επιβεβαιώσει με ανάλογες εμφανίσεις. Ο Νορβηγός τεχνικός θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει τη διακοπή προκειμένου να διορθώσει τις αδυναμίες και να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας για τη δύσκολη συνέχεια. Ο προπονητής του «τριφυλλιού» θα δουλέψει πάνω σε συγκεκριμένους τομείς, ούτως ώστε η Ομόνοια να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη για να διεκδικήσει με αξιώσεις τους στόχους της.

Το κύριο ζητούμενο είναι να σταθεροποιηθεί η απόδοση της ομάδας σε υψηλό επίπεδο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και όχι σε κάποια διαστήματα για να βγάζει στο γήπεδο τις πολλές αρετές που έδειξε ότι διαθέτει. Αυτό προϋποθέτει το ανέβασμα ποδοσφαιριστών ικανών να αλλάξουν άρδην την εικόνα της ομάδας, βάσει των όσων έδειξαν.

Δεν θα γίνει φιλικό

Στο μεταξύ, η ομάδα δεν θα δώσει φιλικό παιχνίδι αυτή τη βδομάδα και θα περιοριστεί στη δουλειά για ομαδική και ατομική βελτίωση στις προπονήσεις που θα συνεχιστούν καθημερινά μέχρι την Παρασκευή. Το Σαββατοκύριακο οι ποδοσφαιριστές θα έχουν ρεπό και από Δευτέρας θα αρχίσει η προετοιμασία για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου το Σάββατο 23 Νοεμβρίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή τη βδομάδα θα απουσιάζουν από το «Ηλίας Πούλλος» επτά ποδοσφαιριστές λόγω διεθνών υποχρεώσεων. Πρόκειται για τους Κούσουλο, Μαυρία, Λανγκ, Κακουλλή και τους νεαρούς Νικολάου, Παναγιώτου, Κυριακίδη. Οι επόμενες προπονήσεις θεωρούνται σημαντικές για τους Μίκου, Τζιωνή, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να ανεβάσουν ρυθμούς και θα διαφανεί κατά πόσο θα προλάβουν τον αγώνα στο Παραλίμνι. Βάσει των δεδομένων, ο κ. Μπεργκ θα περιμένει την επιστροφή των διεθνών και τα νεότερα με την κατάσταση των δύο τραυματιών για να καταστρώσει το πλάνο που θα παρατάξει. Το θετικό, όπως επεσήμανε στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα με την ΑΕΛ, είναι ότι οι πολλές επιλογές δημιουργούν υγιή ανταγωνισμό για μια θέση στην ενδεκάδα. Δεδομένου ότι έπεται το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ, στο φινάλε του Α’ γύρου, είναι πιθανό ο Χένινγκ Μπεργκ να λάβει υπόψιν και το γεγονός ότι οι Λούφτνερ, Γιόρντι Γκόμεθ, Νταρμπισάιαρ και Τιάγκο είναι στο όριο καρτών, αφού πρόκειται για πολύ σημαντικές μονάδες.

Γιώργος Χατζηαντώνης