Στο Κογκό για συμφωνία επαναπατρισμού μεταναστών ο Αβέρωφ

Στο Κογκό βρίσκεται αυτές τις μέρες ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου αναλαμβάνοντας σύμφωνα με την Πινδάρου «διεθνή πρωτοβουλία με επίκεντρο το μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Νεοφύτου είχε συναντήσεις σε πολιτειακό και κυβερνητικό επίπεδο και πιο συγκεκριμένα με τον Διευθυντή του γραφείου του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού και Υπουργού Εξωτερικών, Πρέσβη Zenon Mukongo και τον Kinuani Kamitatu Massamba, ειδικό σύμβουλο του Προέδρου της χώρας Felix Tshiekedi.

Ο κ. Νεοφύτου δήλωσε για τις συναντήσεις που είχε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, τα εξής:

«Η μετανάστευση είναι ένα σοβαρό ζήτημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος. Γι’ αυτό και ξεκινώ διεθνή πρωτοβουλία. Είμαι στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Συναντήθηκα με αξιωματούχους της χώρας για μια συμφωνία επαναπατρισμού πολιτών της που μένουν στην Κύπρο, επιλύοντας ένα ανθρωπιστικό ζήτημα.

Συμφωνία που με τις ενέργειες της κυβέρνησης και του Υπουργού Εσωτερικών, εκτιμώ ότι θα ολοκληρωθεί για το καλό της χώρας μας. Πρώτο βήμα: η μετεγκατάσταση αυτών των μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους.

Είμαι αποφασισμένος να αγωνιστώ για να υπερβεί η χώρα μου με επιτυχία τις κρίσεις που ορθώνονται μπροστά της».

Πάντως είναι άξιο απορίας, με πιο καθεστώς βρίσκεται ο κ. Νεοφύτου στο Κογκό αφού δεν εκπροσωπεί σε θεσμικό επίπεδο την Κυβέρνηση και παράλληλα, εάν τέτοια συμφωνία είναι εφικτή, γιατί δεν έδρασε πιο νωρίς η Κυβέρνηση ούτως ώστε να καταρτήσει συμφωνία με τη Δημοκρατία του Κογκό.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.