Κοιν. Βασιλικού: Κλείνουν για μία ώρα την ΑΗΚ και το ΟΕΔΑ οι κάτοικοι

Προειδοποιητική μονόωρη εκδήλωση διαμαρτυρίας με αποκλεισμό της εισόδου της ΑΗΚ, διοργανώνει σήμερα από τις 08.30 μέχρι τις 09:30 το πρωί, η Συντονιστική Επιτροπή των εννέα Κοινοτήτων της περιοχής Βασιλικού, διαμαρτυρόμενη για τις απαράδεκτες εκπομπές αερίων.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Πρόεδρος της Επιτροπής και κοινοτάρχης Καλαβασού Λευτέρης Φωκά είπε ότι η διαμαρτυρία θα μεταφερθεί στην είσοδο του ΟΕΔΑ Πεντακώμου από τις 10:00 μέχρι τις 11:00. Πρόσθεσε ότι ο αποκλεισμός θα συνεχιστεί επ’ αόριστον επί 24ώρου βάσεως, από ομάδες 10 ατόμων που θα αντικαθίστανται ανά 4 ώρες.


Σημείωσε ότι οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι λέγοντας ότι δεν θα αφήσουν τα απορριμματοφόρα να εισέλθουν στον χώρο. Είπε ακόμα ότι σήμερα είναι η 6η μέρα και η φωτιά συνεχίζει να καίει σκουπίδια. Πρόσθεσε ότι το περασμένο Σάββατο επικοινώνησε με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Γεωργίας λέγοντας ότι δόθηκαν υποσχέσεις για να τοποθετηθεί χώμα πάνω από σορούς σκουπιδιών.

Επίσης είπε ότι η πυροσβεστική στην τελευταία πυρκαγιά στην περιοχή είχε ρόλο θεατή. Διερωτήθηκε μάλιστα αν ήταν οι οικογένειες και τα παιδιά των αρμοδίων, κατά πόσο θα έμεναν στην περιοχή να αναπνέουν τοξικές ουσίες.
Στο μεταξύ, αύριο αναμένεται να επισκεφθεί την περιοχή ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.