Κοινές έγνοιες για ένα κοινό μέλλον

Στα πλαίσια του προγράμματος ανταλλαγής Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων δημοσιογράφων, αλλά και στα πλαίσια μιας συνειδητής και ελπιδοφόρας συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της εφημερίδας «Χαραυγή» και της Τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Γενί Ντουζέν», φιλοξενήσαμε αυτή την εβδομάδα που μας πέρασε τη δημοσιογράφο Meltem Sonay, καθώς και τη δημοσιογράφο από τον ηλεκτρονικό τουρκοκυπριακό Τύπο -κανάλι SIM- Hifsiye Ruh.

Οι δύο συναδέλφισσες συνεργάστηκαν άψογα με τη δημοσιογράφο μας Άννα Μισιαούλη, ανταλλάσσοντας δημοσιογραφικές εμπειρίες, αλλά ετοιμάζοντας και κοινά ρεπορτάζ για την εφ. Χαραυγή και την εφ. Γενί Ντουζέν.

Είναι τέτοιες ανθρώπινες εμπειρίες μέσα από την καθημερινότητα και ιδιαίτερα μέσα από το χώρο της δημοσιογραφίας και της πληροφόρησης που φέρνουν τις δύο κοινότητες πιο κοντά. Κοινές έγνοιες και κοινά τα οράματα.

Κοινός ο αγώνας για μια κοινή ομόσπονδη και ειρηνική πατρίδα, όπου όλοι οι κάτοικοι της, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, θα ζουν ενωμένοι και ειρηνικά και θα οικοδομούν μαζί ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

Ν.Ν.