Κοινές επιχειρήσεις Γαλλίας, Ελλάδας και Τουρκίας για απομάκρυνση αμάχων στη Μαριούπολη

Ανθρωπιστική πρωτοβουλία ετοιμάζει ο Γάλλος Πρόεδρος για απομάκρυνση των αμάχων από την πόλη της Μαριούπολης η οποία δέχεται ρωσικά πυρά.

Όπως δήλωσε από τη Γαλλία η Ουκρανή Επικεφαλής των Ανθρωπιστικών Διαδρόμων, ο Πρόεδρος της Γαλλίας σχεδιάζει την απομάκρυνση 150 χιλιάδων αμάχων από την εμπόλεμη πόλη με τη βοήθεια της Τουρκίας και της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΣΤΡΑ Μαρία Δεναξά, η Ουκρανή αξιωματούχος ανέφερε ότι πρόκειται για μια δύσκολη επιχείρηση καθώς όπως είπε η πρόσβαση στην πόλη έχει ναρκοθετηθεί, κάτι που καθιστά δύσκολη την αποστολή Ελλήνων και Τούρκων στρατιωτών.

Δήλωσε ότι μέχρι στιγμής έχασαν τη ζωή τους στη Μαριούπολη τουλάχιστον 10.000 άμαχοι.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Λε Παριζιέν, σύμφωνα με το περιβάλλον του Γάλλου Προέδρου, ο Μαρκόν θα επιχειρήσει να πείσει τον Ρώσο Πρόεδρο να δεχθεί την ανθρωπιστική δράση, η οποία θα εξαρτηθεί από τη βούληση των Ρωσικών δυνάμεων.

Εξάλλου, καθώς η Γαλλία πλήττεται ενεργειακά λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της χώρας απηύθυνε σήμερα έκκληση για εξοικονόμηση ενέργειας καθώς προειδοποιεί ότι ο επόμενος χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.