Κοινή ανακοίνωση ΟΕΛΜΕΚ – ΠΣΕΜ: Έντονος προβληματισμός για τις εξετάσεις τετραμήνων

Σε σημερινή συνάντηση της ΟΕΛΜΕΚ με την ΠΣΕΜ εκφράστηκε από κοινού ο έντονος προβληματισμός για την πρόθεση του ΥΠΠΑΝ να προχωρήσει φέτος, εν μέσω πανδημίας, στη διεξαγωγή των εξετάσεων τετραμήνων.

Σε κοινή ανακοίνωση τους καθηγητές και μαθητές τονίζουν τον έντονο προβληματισμό που υπάρχει για τις εξετάσεις των τετραμήνων:

«Η πρόθεση αυτή έρχεται να προστεθεί στη γενικότερη ανησυχία που υπάρχει αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, προκαλώντας δικαιολογημένα μεγάλη πίεση και αναστάτωση στους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, αλλά και πιθανές ανισότητες μεταξύ των μαθητών της Α’ και Β’ Λυκείου. Ταυτόχρονα, εκφράζουμε έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο πολλοί/ές μαθητές/τριες να βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό κατά την περίοδο των εξετάσεων τον Ιανουάριο, γεγονός που με βάση τα σημερινά δεδομένα είναι πολύ πιθανό. Θεωρούμε πως οι 12-13 ημέρες που προβλέπονται για τη διεξαγωγή των εξετάσεων θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την κάλυψη και εμπέδωση της διδακτέας ύλης από όλους τους/τις μαθητές/τριες».