Κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης ψευδοκράτους – Τουρκίας

Κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης θα διεξαχθεί υπό την «προεδρία του οργανισμού πολιτικής άμυνας (SSTB)» του ψευδοκράτους και την Προεδρία της Διεύθυνσης του Υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας για Διαχείριση Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών (AFAD).

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στις επαρχίες Λευκωσίας, Αμμοχώστου, Κερύνειας και Μόρφου την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, και περιλαμβάνει σενάριο καταστροφής από σεισμό.

Το σενάριο της άσκησης αφορά σεισμική δόνηση μεγέθους 7,7 ρίχτερ, το επίκεντρο του οποίου είναι ο κόλπος της Λάρνακας. Οι ομάδες της AFAD και του Υπουργείου Υγείας της Τουρκικής Δημοκρατίας UMKE θα μεταβούν στις κατεχόμενες περιοχές ως διεθνές στοιχείο υποστήριξης λόγω της ανεπάρκειας των εγχώριων μέσων μετά τις μεγάλης κλίμακας ζημιές που προκλήθηκαν.

Η άσκηση, η οποία θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του «πρωτοκόλλου συνεργασίας στον τομέα της διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων αναγκών» που υπογράφηκε μεταξύ «SSTB» και AFAD, θα πραγματοποιηθεί με σκοπό να δοκιμαστεί η διαδικασία των ομάδων που μεταβαίνουν στις κατεχόμενες περιοχές, να διασφαλιστεί ότι μπορούν να εργαστούν από κοινού και αρμονικά και να διασφαλιστεί η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών μεταξύ των δύο οργάνων σχετικά με τις εν λόγω καταστάσεις.

Στην άσκηση θα λάβουν μέρος 1 ασθενοφόρο και 4 άτομα προσωπικό από το λεγόμενο υπουργείο υγείας του κατοχικού καθεστώτος, 1 ελικόπτερο και 6 άτομα προσωπικό από τη «διοίκηση δυνάμεων ασφαλείας», 136 άτομα προσωπικό και 28 οχήματα από την AFAD, 125 άτομα προσωπικό και 90 οχήματα από την «SSTB».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.