Κοινή εκπαίδευση για εξουδετέρωση εκρηκτικών στις ΒΒ Ακρωτηρίου

Με στόχο την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και ενίσχυση της συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε στις ΒΒ Ακρωτηρίου, τριήμερη συνεκπαίδευση προσωπικού από την Κυπριακή Δημοκρατία, τις Βρετανικές Βάσεις και μονάδων από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ΒΒ, στην εκπαιδευτική άσκηση, υπό την ονομασία “Hades Bident”, έλαβαν μέρος εμπειρογνώμονες από το τμήμα πυροτεχνουργών της RAF Ακρωτηρίου, οι οποίοι εργάστηκαν μαζί με την Κυπριακή Αστυνομία και ομάδα της Εθνικής Φρουράς, για την αντιμετώπιση πιθανών απειλών από εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Στη μεγάλη συνεκπαίδευση, προστίθεται, συμμετείχε επίσης μια ομάδα από την αστυνομία των Β.Β και στρατιωτικοί πυροτεχνουργοί από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μιλώντας μετά την συνεκπαίδευση, ο Ανώτερος Υπεύθυνος Πυρομαχικών της RAF Ακρωτηρίου,  ταγματάρχης Joe Wood, ανέφερε πως ήταν η πρώτη φορά που οι δυο χώρες μοιράστηκαν εργασιακές πρακτικές στο συγκεκριμένο θέμα.

Εξάλλου ο υπεύθυνος των πυροτεχνουργών της Κυπριακής Αστυνομίας, Οδυσσέας Παπαδόπουλος, χαρακτήρισε ως πολύ εποικοδομητική τη συνεκπαίδευση και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.