Κοινή επιθυμία ΔΗΣΥ – ΚΚΔ η ΔΔΟ με πολιτική ισότητα, δήλωσαν Νεοφύτου – Όζγιγιτ στα κατεχόμενα

Η Κύπρος πρέπει να επανενωθεί ως μια διζωνική, δικοινοτική, ομοσπονδία, όπως περιγράφεται σε όλα τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας (ΚΔΔ), Τζεμάλ Όζγιγιτ, στα γραφεία του τ/κ κόμματος, στην κατεχόμενη Λευκωσία.

«Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις. Η Κύπρος δεν μπορεί να είναι μόνιμα διαιρεμένη. Η λύση δύο κρατών, δεν είναι λύση. Δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα ούτε των Τ/κ, ούτε των Ε/κ», είπε ο κ. Νεοφύτου και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσουν τη συνεργασία για μια ενωμένη ευημερούσα ομοσπονδιακή Κύπρο, διζωνική και δικοινοτική.

Με ικανοποίηση είδαμε ότι είναι κοινή επιθυμία μια διζωνική, δικοινοτική ομόσπονδη Κύπρο, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, στη βάση της πολιτικής ισότητας και έγινε πιο ξεκάθαρο τι είναι αυτή η πολιτική ισότητα, δήλωσε από την πλευρά ο Τζεμάλ Όζιγιτ.

Ο πρόεδρος του ΚΚΔ πρόσθεσε ότι αυτό που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν είπε, δεν μπόρεσε να πει, για την πολιτική ισότητα στην δική του κοινότητα, το τελευταίο διάστημα το λέει ο κ. Νεοφύτου επίμονα στους Ε/κ, «κι αυτό μας ικανοποιεί. Γι’ αυτό το λόγο είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση πριν από την άτυπη πενταμερή μεταξύ 27-29 Απριλίου στη Γενεύη», πρόσθεσε.

Είναι, συνέχισε, κοινή η αναζήτηση λύση σύμφωνα με τις παραμέτρους του ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι τα δύο κόμματα, ΚΚΔ και ΔΗΣΥ, θα συνεχίσουν την ανταλλαγή απόψεων και να ενώνουν δυνάμεις.

Ο κ. Οζγιγιτ είπε ότι έθεσε και το θέμα της προμήθειας εμβολίων από την ΕΕ στους Τ/κ ζητώντας τη συμβολή του ΔΗΣΥ για να αυξηθεί η ποσότητα και έλαβε – όπως είπε – την απάντηση ότι θα κάνει ό,τι μπορεί.

«Η επιθυμία μας, η ελπίδα μας δεν είναι μια διαιρεμένη Κύπρος, αλλά να μπορέσουμε να επιτύχουμε από κοινού μια ενωμένη ομόσπονδη Κύπρο στο μέλλον», γι αυτό προσδοκούν όπως στη Γενεύη ανοίξει μια νέα σελίδα με μια νέα προσέγγιση και σύντομα να αρχίσουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις που πλέον θα φτάσουν σε μια λύση, κατέληξε.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.