Παράθυρα/ Ορίζοντας

Η Κοινωνία του Βιβλίου επιστρέφει με Γιάννη Παλαβό και Γιώργο Τριλλίδη

Το Κέντρο Λόγου και Τεχνών ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΙΟ και η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, διοργανώνουν την εκδήλωση «Σκέψη και γλώσσα: το συναμφότερον της γραφής»

Στο πλαίσιο της δράσης  6η Κοινωνία του Βιβλίου συνομιλούν οι λογοτέχνες  Γιάννης Παλαβός και Γιώργος Τριλλίδης

Δύο σημαντικοί λογοτέχνες γνωρίζονται, διερωτώνται, διερευνούν και αποκαλύπτουν πώς λειτουργεί το χιούμορ ως λογοτεχνικό εργαλείο, ως κοινωνικό και υπαρξιακό όπλο, πως η θεματολογία κινείται από το καθημερινό στο διαχρονικό και αιώνιο, πώς επιτυγχάνονται οι ισορροπίες ανάμεσα στο ουσιώδες, στο κοινωνικά επείγον και στην πρωτοτυπία, ποιος είναι ο ρόλος της ανοικείωσης και της ταύτισης στο λογοτεχνικό παιχνίδι με τον αναγνώστη, αλλά και στο λογοτεχνικό παιχνίδι με τη ζωή.

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022 ώρα 19:30 

Προαύλιο Δημοτικής Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης Λεμεσού 
  • Είσοδος ελεύθερη. Διάρκεια 90 λεπτά. Θα ακολουθήσει δεξίωση.  Πληροφορίες και δηλώσεις στο τηλ 99526772
Γιάννης Παλαβός Ο Γιάννης Παλαβός γεννήθηκε το 1980 στο Βελβεντό Κοζάνης. Σπούδασε Δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Πολιτιστική Διαχείριση στο Πάντειο. Έγραψε τις συλλογές διηγημάτων “Αληθινή αγάπη και άλλες ιστορίες” (IntroBooks, 2007) και “Αστείο” (Νεφέλη, 2012), που τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος και το Βραβείο Διηγήματος του ηλεκτρονικού περιοδικού “Ο Αναγνώστης” και «Το παιδί» (Νεφέλη, 2019). Επίσης, σε συνεργασία με τον Τάσο Ζαφειριάδη, έγραψε το σενάριο των κόμικς “Το πτώμα” (Jemma Press, 2011) και “Γρα-Γρου” (Ίκαρος, 2017), τα οποία εικονογράφησε ο Θανάσης Πέτρου. Το “Γρα-Γρου” τιμήθηκε με τα βραβεία Καλύτερου Κόμικς και Σεναρίου στα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς. Επιμελήθηκε την επανέκδοση της συλλογής αφηγημάτων του Αθανάσιου Θ. Γκράβαλη με τίτλο “Σπασμένες κολώνες” (Μυτιλήνη, 1930 – επανέκδοση: Νεφέλη, 2019) και μετέφρασε Τομπάιας Γουλφ, Φλάνερι Ο’ Κόνορ, Μπρις Ντ’ Τζ. Πάνκεϊκ, Ουάλλας Στέγκνερ και Ουίλλιαμ Φώκνερ.
Γιώργος Τριλλίδης  Ο Γιώργος Τριλλίδης γεννήθηκε το 1976. Έχει δημοσιεύσει τρεις συλλογές διηγημάτων, μία συλλογή με μη-μυθοπλαστικά κείμενα και το θεατρικό έργο «Νίτσα». Ζει και εργάζεται στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.