Κοινωνικό Φόρουμ Πόρτο: Προτεραιότητα σε πολιτικές με επίκεντρο τον άνθρωπο

Tη δέσμευσή τους για το ευρωπαϊκό κοινωνικό συμβόλαιο, με στόχο μια ανάκαμψη χωρίς αποκλεισμούς, βιώσιμη, δίκαιη και πλούσια σε θέσεις εργασίας, επαναβεβαίωσαν τα κράτη μέλη της ΕΕ στο πλαίσιο του Κοινωνικού Φόρουμ 2023 οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν χτες στο Πόρτο.

Την Κύπρο εκπροσώπησε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Παναγιώτου. Ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας αναφέρει ότι στο πλαίσιο του Φόρουμ, ο Υπουργός αντάλλαξε απόψεις με την Υπουργό Εργασίας της Πορτογαλίας Ana Mendes Godinho και άλλους ομόλογούς του, με στελέχη της ΕΕ καθώς και με τον Γενικό Διευθυντή του ILO Gilbert Houngbo, με τον οποίο θα έχει προγραμματιστεί διμερής συνάντηση κατά την Ετήσια Σύνοδο Εργασίας ILO τον Ιούνιο.

Όπως αναφέρεται, στο Κοινωνικό Φόρουμ του Πόρτο τονίστηκε η σημασία του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου, της ανάπτυξης δεξιοτήτων και των στρατηγικών κατά της φτώχειας. «Η εκπαίδευση και η κατάρτιση αποτελούν κρίσιμες επενδύσεις και τα κοινωνικά δικαιώματα πρέπει να έχουν προτεραιότητα για μια ευημερούσα και κοινωνικά προσανατολισμένη Ευρωπαϊκή Ένωση».

Το Κοινωνικό Φόρουμ του Πόρτο ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση για συλλογική δράση στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προκλήσεων. Στην Κοινή Δήλωση που υπογράφηκε, τα κράτη μέλη ανανέωσαν τη δέσμευσή τους για το ευρωπαϊκό κοινωνικό συμβόλαιο, με στόχο μια ανάκαμψη χωρίς αποκλεισμούς, βιώσιμη, δίκαιη και πλούσια σε θέσεις εργασίας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy