Κοινοπραξία για ανάπτυξη μεταλλείου χαλκού στο Απλίκι μεταξύ Venus Minerals και Hellenic Copper Mines

Στη δημιουργία κοινοπραξίας για την ανάπτυξη του μεταλλείου χαλκού στο Απλίκι, προχωρούν η Venus Minerals και η Hellenic Copper Mines (HCM).

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή τους, οι δύο εταιρείες αναφέρουν ότι προχώρησαν στην υπογραφή δεσμευτικού προσυμφώνου για τη σύσταση κοινοπραξίας στην οποία θα συμμετέχουν ισότιμα, με στόχο την ανάπτυξη του πλήρως αδειοδοτημένου μεταλλείου Απλικίου, το οποίο διαθέτει σημαντικά αποθέματα χαλκού.

Το έργο θα τελεί υπό τη διαχείριση της Venus Minerals, ενώ η οριστική συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου 2021.

Η κοινοπραξία, προστίθεται, «θα επωφεληθεί από την τεχνογνωσία της Hellenic Copper Mines και την εμπειρία που αποκόμισε μέσα από τη λειτουργία του γειτονικού μεταλλείου της Σκουριώτισσας σε σχέση με την εξόρυξη μεταλλευμάτων στην περιοχή, στον τομέα της πολιτικής μηχανικής καθώς και στην εφαρμογή της μεθόδου εκχύλισης χαλκούχου μεταλλεύματος».

Αναφέρεται επίσης ότι «όλες οι απαιτούμενες άδειες για την υλοποίηση του έργου έχουν εξασφαλιστεί, ενώ η ανάπτυξη του μεταλλείου αναμένεται να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2022».

Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Venus Minerals Peter van der Borgh, εξέφρασε την χαρά του για τη συνεργασία μας με την HCM, «και ειδικότερα για τη συμβολή που θα έχουμε στην ανάπτυξη του πρώτου νέου μεταλλείου χαλκού στην Κύπρο, από τις αρχές της δεκαετίας του ‘90».

Ο κ. van der Borgh ανέφερε, επίσης, ότι η Venus Minerals σχεδιάζει την είσοδό της στο Χρηματιστήριο Αξιών του Λονδίνου μέχρι το τέλος του χρόνου, δίνοντας κατ’ επέκταση επιπλέον ώθηση και δυναμική στο έργο.

Από την πλευρά του ο Εκτελεστικός Διευθυντής της HCM, κ. Γιώργος Καλογερόπουλος ανέφερε πως «η συνομολόγηση αυτής της συμφωνίας με την Venus Minerals μας ικανοποιεί ιδιαίτερα και είμαστε βέβαιοι πως ενώνοντας τις δυνάμεις μας μπορούμε να πετύχουμε τη γρήγορη ανάπτυξη του μεταλλείου».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.