Κοινότητες εν Δράσει: Έτοιμοι να φτάσουν μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα ασφαλτικά

Έτοιμοι να φτάσουν μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εφόσον εξαντλήσουν τα εσωτερικά ένδικα μέσα είναι οι κάτοικοι των κοινοτήτων Μιτσερού σε σχέση με το θέμα της μεταφοράς των εργοταξίων παραγωγής ασφάλτου στην περιοχή τους.

Σήμερα μέλη της «Πρωτοβουλίας Κοινότητες εν Δράσει» πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος σε σχέση με την απόφαση της κυβέρνησης για τη μεταφορά των μονάδων στην περιοχή Μιτσερού.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση του Άστρα εκ μέρους της Πρωτοβουλίας, η Ιωάννα Γιαγκοπούλου ανέφερε ότι κατάγγειλαν για άλλη μια φορά την Υπηρεσία Περιβάλλοντος για μεροληψία εναντίον των κοινοτήτων της περιοχής.

Τόνισε ότι με την νέα γνωμοδότηση της Υπηρεσίας δεν διασφαλίζεται η υγεία των κατοίκων και σε υπόμνημα που κατέθεσαν, τονίζουν μεταξύ άλλων ότι ζητούν την ανάκληση της απόφασης. Τόνισε επίσης ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα και ότι κανένας δεν θα τους γονατίσει.

Σε καμία μονάδα οχληρίας που υφίστανται στην περιοχή δεν έγινε καμία μελέτη περιβαλλοντικής επιτήρησης, γι’ αυτό και δεν εμπιστεύονται τις σημερινές υποσχέσεις για περιβαλλοντική επιτήρηση.

Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, βρίσκεται σε εξέλιξη η νομική διαδικασία, έχουν μαζευτεί υπογραφές από κατοίκους της περιοχής και τόνισε ότι εάν δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα από τα εσωτερικά ένδικα μέσα θα φτάσουν μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.