Κοινότητες Εν Δράσει: Έτοιμοι να κλείσουν «απροειδοποίητα και επ` αόριστον τον δρόμο Αγίου Ιωάννη – Κάτω Μονή

Την ετοιμότητα να κλείσουν «απροειδοποίητα και επ` αόριστον», όποτε κριθεί απαραίτητο, τον δρόμο Αγίου Ιωάννη – Κάτω Μονής, εξέφρασαν οι κοινότητες της περιοχής που επηρεάζονται από την απόφαση εγκατάστασης εργοστάσιο ασφαλτικού στο Μιτσερό, σε έκτακτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που στάλθηκε το Σάββατο από την Ομάδα Πρωτοβουλίας, «Κοινότητες Εν Δράσει», τα Κοινοτικά Συμβούλια των επηρεαζομένων κοινοτήτων από «την εγκληματική» Υπουργική απόφαση εγκατάστασης ασφαλτικού στο Μιτσερό (Μιτσερού, Κάτω Μονής, Αγροκηπιάς, Αγίου Ιωάννη, Αρεδιού, Μαλούντας, Μενοίκου, Ορούντας, Αγίας Μαρίνας, Αγίου Επιφανείου, Καλού Χωριού και Κλήρου) και η Ομάδα Πρωτοβουλίας «Κοινότητες Εν Δράσει» πραγματοποίησαν ψες έκτακτη, ανοικτή συγκέντρωση στο Αμφιθέατρο «Κωστής Δαμιανού» στο Μιτσερό. Στη συγκέντρωση έγινε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις, το δικαστικό αγώνα «και τον αγώνα των κατοίκων για αποτροπή της εγκατάστασης του εργοστασίου ασφάλτου», αναφέρεται.

Αφορμή για την έκτακτη συγκέντρωση, προστίθεται, αποτέλεσε η προχθεσινή προσπάθεια της Prometheas Asphalt Ltd να ξεκινήσει εργασίες στο χώρο, «που προσδοκούν ότι θα εγκαταστήσουν το εργοστάσιο». Από την πρώτη στιγμή έγιναν αντιληπτοί από άτομα της Ομάδας Πρωτοβουλίας, που ενημέρωσαν άμεσα τους Προέδρους των Κοινοτικών Συμβουλίων, αναφέρεται.

Στη σύσκεψη, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, οι κάτοικοι ενημερώθηκαν από τον Ανδρέα Κυριάκου, Κοινοτάρχη Μιτσερού και συντονιστή των Κοινοτικών Συμβουλίων, ενώ τοποθετήσεις έγιναν από όλους τους παρευρισκόμενους Κοινοτάρχες.

«Τονίστηκε ότι ο χώρος επιτηρείται κι ότι οι κάτοικοι χρειάζεται να είναι σε ετοιμότητα για δυναμική αντίδραση, αν η εταιρεία επανέλθει στο χώρο για εργασίες εγκατάστασης», αναφέρεται. «Επίσης έγινε ξεκάθαρο ότι όποτε κριθεί απαραίτητο θα κλείσουν απροειδοποίητα και επ` αόριστον το δρόμο Αγίου Ιωάννη – Κάτω Μονής», προστίθεται.

Αναφέρθηκε ότι η συνάντηση που θα έχουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα γίνει στις 25 ή 26 Αυγούστου. Ακόμη ενημερώθηκαν οι κάτοικοι για την πορεία της δικαστικής προσφυγής κατά της Πολεοδομικής Άδειας και της Άδειας Οικοδομής καθώς και για τη βούληση να εξαντληθούν όλα τα ένδικα μέσα, περιλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Οι ομιλητές σημείωσαν «ότι δεν θα ανεχθούν σε καμία περίπτωση αυτή την άδικη κι επικίνδυνη αντιμετώπιση από το κράτος και θα σταματήσουν την εγκατάσταση με κάθε τρόπο», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις εκ μέρους της Ομάδας Πρωτοβουλίας «Κοινότητες Εν Δράσει», «ενδεικτικές της αποφασιστικότητας των κατοίκων να σταματήσουν την εγκατάσταση και να υπερασπιστούν το δικαίωμα πρωτίστως των παιδιών και όλων των κατοίκων να ζουν σε ένα καθαρό κι υγιές περιβάλλον χωρίς τοξικούς ρύπους και δυσοσμία», αναφέρεται.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy