«Κοινότητες Εν Δράσει»: Ικανοποίηση για τοποθέτηση Ακαδημαϊκών

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Η ομάδα Πρωτοβουλίας «Κοινότητες Εν Δράσει» εκφράζει την ικανοποίησή της για τη χθεσινή τοποθέτηση της Συμβουλευτικής Ομάδας Ακαδημαϊκών του Πανεπιστημίου Κύπρου σχετικά με τη μετακίνηση εργοστασίου ασφαλτικού σκυροδέματος στο Μιτσερό.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται πως η τοποθέτηση έχει στο επίκεντρό της τους αποδέκτες και την ποιότητα ζωής τους. Σε αυτή επισημαίνεται ότι η αξιολόγηση έδειξε ότι η υφιστάμενη όχληση στην περιοχή είναι ήδη σε ψηλά και μη αποδεκτά επίπεδα για την καθημερινότητα των κατοίκων και προτείνει να αμβλυνθεί το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει σήμερα πριν λάβει χώρα οποιαδήποτε ενέργεια, σημειώνεται.

Αναφέρεται πως μετά την τοποθέτηση της Επιστημονικής Ομάδας και το Δικαστικό Διάταγμα αναστολής εργασιών μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής των Κοινοτικών μας Συμβουλίων κατά της Πολεοδομικής Άδειας «νιώθουμε δικαιωμένοι και συγκρατημένα αισιόδοξοι, ότι δεν θα προχωρήσει η εγκατάσταση ασφαλτικού δίπλα από τις κοινότητές μας».

«Είναι η στιγμή που το κράτος θα πρέπει να εγκύψει στην επίλυση των προβλημάτων που προκαλούν οι οχληρές αναπτύξεις και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής μας», προστίθεται.

Επίσης θα πρέπει το κράτος να δρομολογήσει μέτρα «για απορρύπανση, αποκατάσταση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Παράλληλα επιβάλλεται να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη για ανάκληση της απόφασης εγκατάστασης ασφαλτικού σε μια περιοχή όχι μόνο άκρως βεβαρημένη αλλά και χωροταξικά ακατάλληλη, αφού η απόσταση από τα σπίτια μας είναι μόνο 2 km», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.