Κοινότητες Εν Δράσει: Κυβέρνηση και Αστυνομία επέλεξαν να βρεθούν απέναντι από τους κατοίκους

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

«Η ομάδα Πρωτοβουλίας «Κοινότητες Εν Δράσει», εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τους κατοίκους της περιοχής Μιτσερού κι όλους όσους με την παρουσία και την αγωνιστικότητά τους συνέβαλαν αποφασιστικά στην αποτροπή έναρξης εργασιών για εγκατάσταση του εργοστασίου ασφάλτου της Prometheas Asphalt Ltd», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

«Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ.κ. Ησαΐα για την παρουσία και τη συνεχή στήριξή του, τα πολιτικά πρόσωπα που έδωσαν το παρόν τους καθώς και τις Περιβαλλοντικές Οργανώσεις κι όλους τους απλούς πολίτες για την αλληλεγγύη τους.

Ενωμένοι κι αποφασισμένοι παραμείναμε διαρκώς στο χώρο από το πρωινό της Τρίτης, διανυκτερεύσαμε μικροί και μεγάλοι και πετύχαμε να απομακρυνθεί ο εκσκαφέας κι η αστυνομία από το χώρο την Πέμπτη το πρωί και να συμφωνηθεί αναστολή έναρξης εργασιών τουλάχιστον μέχρι τις 25 Αυγούστου, που θα συναντηθούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τους 12 κοινοτάρχες και εκπροσώπους της Ομάδας Πρωτοβουλίας μας. Επίσης την Πέμπτη το βράδυ έγινε παράκληση από αντιπροσωπεία ιερέων της Περιφέρειας στο χώρο στην παρουσία αρκετών.

Η αναστολή της έναρξης εργασιών εγκατάστασης είναι για εμάς μία μικρή αλλά σημαντική επιτυχία στο δύσκολο αγώνα μας, που σε καμία περίπτωση δεν μας αποπροσανατολίζει από το στόχο μας, που είναι η οριστική ανάκληση της απόφασης εγκατάστασης, που θα επιτευχθεί με συστράτευση όλων των κατοίκων και πολιτών που τάσσονται υπέρ του δικαιώματος των ανθρώπων να ζουν σε ένα καθαρό κι υγιές περιβάλλον, απαλλαγμένο από τοξικούς ρύπους και δυσοσμία.

Από την Τρίτη φάνηκε ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση και η αστυνομία επέλεξαν να βρεθούν απέναντι από τους κατοίκους και να προσφέρουν προστασία στον επιχειρηματία για να ξεκινήσει εργασίες εγκατάστασης.

Συγκεκριμένα υπήρξε παρουσία μεγάλης αστυνομικής δύναμης, δυνάμεων της ΜΜΑΔ και της Ομάδας Ζ κατά την έναρξη των έργων. Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την άδικη και αντιδημοκρατική σύλληψη των Κοινοταρχών Μιτσερού κι Αγροκηπιάς και εκφράζουμε προς αυτούς τη συμπαράστασή μας.

Οι διαμαρτυρόμενοι δείξαμε αυτοσυγκράτηση, όταν συγκεκριμένα μέλη των αστυνομικών δυνάμεων συμπεριφέρθηκαν προκλητικά και αναίτια άσκησαν βία βάζοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των ειρηνικά διαμαρτυρόμενων πολιτών. Επίσης έφτασαν σε εμάς καταγγελίες, ότι η αστυνομία δεν επέτρεπε σε κατοίκους να προσεγγίσουν το χώρο διαμαρτυρίας.

Έχουμε δει τις τελευταίες ώρες στα ΜΜΕ δηλώσεις εκ μέρους του Υπουργείου Γεωργίας, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και άλλων κυβερνητικών πηγών, που δεν συμβάλλουν στη διαμόρφωση θετικού κλίματος κι εμπιστοσύνης εν όψει της συνάντησης των Προέδρων των Κοινοτικών Συμβουλίων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 25 Αυγούστου.

Κλείνοντας, καλούμε όλους τους κατοίκους της περιοχής κι όλους τους πολίτες να είμαστε σε ετοιμότητα για συνέχιση του αγώνα μέχρι τη δικαίωση. Δεν θα επιτρέψουμε να θυματοποιηθούν πρωτίστως τα παιδιά, οι κάτοικοι και το περιβάλλον της περιοχής για ακόμη μια φορά.

Ο κόσμος που ζει στην πιο βεβαρημένη περιοχή της Κύπρου είναι στα όρια του και δεν θα ανεχθεί κι αυτή την εγκληματική απόφαση εις βάρος του.

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για ανάκληση της λανθασμένης κι άδικης απόφασης, που υποθηκεύει την υγεία, ευημερία και το μέλλον των κατοίκων της περιοχής μας προς όφελος οικονομικών κι άλλων συμφερόντων».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.