«Κόκκινα» δάνεια ΠΕΠ: Σήμερα η δημοσιοποίηση της έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας

Η Ελεγκτική Υπηρεσία θα δημοσιοποιήσει σήμερα τα ευρήματά της για τα «κόκκινα» δάνεια των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων (ΠΕΠ) στον πρώην Συνεργατισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» δεν κατέστη δυνατό κατά τη διερεύνηση του θέματος να διαπιστωθεί ότι τα δάνεια 22 Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων έτυχαν ευνοϊκής μεταχείρισης, είτε στο στάδιο της παραχώρησης, είτε της αναδιάρθρωσης, είτε της συνεχιζόμενης μη εξυπηρέτησης. Φαίνεται πως από την έκθεση που θα δημοσιοποιηθεί σήμερα δεν θα πληροφορηθεί το κοινό για χαριστικά δάνεια ή χαριστικές διαγραφές ή αναδιαρθρώσεις υπέρ συγκεκριμένων πολιτικών ή συνδεδεμένων προσώπων, αλλά θα δοθεί η δυνατότητα πληροφόρησης για το ύψος των δανείων που έλαβαν, τις εξασφαλίσεις, τις αναδιαρθρώσεις που έκαναν κατά καιρούς, τις δόσεις που πληρώνουν σήμερα ή τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που έχουν στην ΚΕΔΙΠΕΣ.

Η έκθεση θα δοθεί στη δημοσιότητα χωρίς τα ονόματα των ΠΕΠ λόγω προσωπικών δεδομένων. Ωστόσο, τα ονόματα αυτά θα δοθούν από την Ελεγκτική Υπηρεσία μόνο στους βουλευτές που είναι μέλη της επιτροπής για τη διερεύνηση των δανείων των ΠΕΠ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy